Hizbollah sier de ikke vil ha full krig

Hizbollah har sendt beskjed til Israel via en FN-general om at de ikke kommer til å trappe opp konflikten med Israel ytterligere etter gårsdagens angrep. Det forteller Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon.

Forsvarsminister Moshe Ya'alon har mottat melding om at Hizbollah ikke fortsetter angrepene mot Israel. (Foto: Wikimedia Commons)
Forsvarsminister Moshe Ya'alon har mottat melding om at Hizbollah ikke fortsetter angrepene mot Israel. (Foto: Wikimedia Commons)

Tilstanden i området ved grensen mellom Israel og Libanon vender i dag tilbake til normalt på begge sider, ifølge nyhetsbyrået AP og Times of Israel.

 

Melding via FN

Hizbollah har formidlet til Israel at de ikke er interessert i å eskalere spenningen i grenseområdet ytterligere. Meldingen ble formidlet til representanter for det israelske forsvarsdepartementet natt til onsdag av FN-generalen Luciano Portolano, som leder FN-styrkene i Libanon. Den libanesiske terrororganisasjonen sier at det massive rakettangrepet mot Israel onsdag, der to IDF-soldater ble drept mens de patruljerte, var ment som en ”øye-for-øye-respons” mot luftangrepet i de syriske Golanhøydene ti dager tidligere, der væpnede mannskaper fra både Hizbollah og Iran – inkludert en iransk general – ble drept. Israelske myndigheter har ikke bekreftet at de sto bak luftangrepet.

Det er forsvarsminister Moshe Ya’alon som er kilde til disse opplysningene.

– UNIFIL har sendt oss beskjed om at hendelsen fra Hizbollahs side er over nå, sa han torsdag morgen i et intervju med Israel Radio.

 

– IDF står klare uansett utvikling

Samtidig understreker han usikkerheten som fortsatt preger situasjonen.

– Jeg vet ikke om alt ligger bak oss nå. IDF står klare, utrustet til enhver utvikling. Vår lange arm vet hvordan den skal nå frem hvor det enn måtte være nødvendig. Enhver som forsøker å angripe oss, skriver under på sin egen dødsdom, advarer han.

Kilder i IDF har likevel sagt til Channel 10 at man regner det som sannsynlig at Hizbollah ser på saken slik de gir uttrykk for i uttalelsen, og at man derfor vil unngå at konflikten eskalerer nå.

– Jeg meddeler innbyggerne i nord at de nå kan gå tilbake til dagliglivet, sa IDFs talsmann brigadegeneral Moti Almoz onsdag kveld.

Den ene av de falne israelske soldatene fra gårsdagens angrep begraves i dag, og flere tusen deltar i begravelsen i Jerusalem.

Forrige artikkelKrF tok opp jødehat i Stortinget
Neste artikkel– Iran står bak Hizbollah-angrepet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/