Hizbollah sier de ikke vil ha full krig

Hizbollah har sendt beskjed til Israel via en FN-general om at de ikke kommer til å trappe opp konflikten med Israel ytterligere etter gårsdagens angrep. Det forteller Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon.
Knesset-medlem Moshe Ya'alon. (Foto: Wikimedia Commons)
Knesset-medlem Moshe Ya'alon. (Foto: Wikimedia Commons)

Tilstanden i området ved grensen mellom Israel og Libanon vender i dag tilbake til normalt på begge sider, ifølge nyhetsbyrået AP og Times of Israel.

 

Melding via FN

Hizbollah har formidlet til Israel at de ikke er interessert i å eskalere spenningen i grenseområdet ytterligere. Meldingen ble formidlet til representanter for det israelske forsvarsdepartementet natt til onsdag av FN-generalen Luciano Portolano, som leder FN-styrkene i Libanon. Den libanesiske terrororganisasjonen sier at det massive rakettangrepet mot Israel onsdag, der to IDF-soldater ble drept mens de patruljerte, var ment som en ”øye-for-øye-respons” mot luftangrepet i de syriske Golanhøydene ti dager tidligere, der væpnede mannskaper fra både Hizbollah og Iran – inkludert en iransk general – ble drept. Israelske myndigheter har ikke bekreftet at de sto bak luftangrepet.

Det er forsvarsminister Moshe Ya’alon som er kilde til disse opplysningene.

– UNIFIL har sendt oss beskjed om at hendelsen fra Hizbollahs side er over nå, sa han torsdag morgen i et intervju med Israel Radio.

 

– IDF står klare uansett utvikling

Samtidig understreker han usikkerheten som fortsatt preger situasjonen.

– Jeg vet ikke om alt ligger bak oss nå. IDF står klare, utrustet til enhver utvikling. Vår lange arm vet hvordan den skal nå frem hvor det enn måtte være nødvendig. Enhver som forsøker å angripe oss, skriver under på sin egen dødsdom, advarer han.

Kilder i IDF har likevel sagt til Channel 10 at man regner det som sannsynlig at Hizbollah ser på saken slik de gir uttrykk for i uttalelsen, og at man derfor vil unngå at konflikten eskalerer nå.

– Jeg meddeler innbyggerne i nord at de nå kan gå tilbake til dagliglivet, sa IDFs talsmann brigadegeneral Moti Almoz onsdag kveld.

Den ene av de falne israelske soldatene fra gårsdagens angrep begraves i dag, og flere tusen deltar i begravelsen i Jerusalem.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise