15 000 ungdommer på terrortrening

Hamas’ ungdomsleirer gir tenåringer opplæring i å kidnappe soldater, bruke våpen og infiltrere Israel gjennom terrortunneler.

Skjermdump fra Times of Israels web-tv.
Skjermdump fra Times of Israels web-tv.

Torsdag var 15 000 Gaza-ungdommer i alderen 15 til 21 år ferdige med en ukes innføring i terror. De paramilitære treningsleirene i Gaza bruker navnet ”Frigjøringens pionerer”, forteller Times of Israel.

Leiren ble holdt i treningsanlegg tilhørende Hamas’ væpnede mannskaper, Al-Qassam Brigadene.

Det ble simulert kidnappinger av israelske soldater, og ungdommene fikk øve seg i å bevege seg gjennom underjordiske tunneler for å kunne infiltrere Israel på den måten. Under våpentreningen ble bilder av israelske ledere brukt som blink i øvelser i snikskytteri.

Treningsleiren ble avsluttet med vitnemålsseremoni i Gaza by, der Hamas-toppen Ismail Haniyeh medvirket. Han var statsminister i Hamas-regjeringen i Gaza inntil den palestinske samlingsregjeringen ble opprettet i fjor.

Ifølge en talsmann for Hamas skal det ha vært så høy etterspørsel etter å få delta på leiren at arrangørene måtte utvide kapasiteten for å få plass til alle.

– Vi deltar i leiren slik at vi skal vite hvordan vi skal bekjempe sionistfienden og ta tilbake Palestina, våre forfedres hjemland, sa en tenåring i et tv-opptak fra treningsleiren som ble sendt torsdag kveld på den israelske kanalen Channel 2.

– De trener oss opp til å bli hellige krigere for Allah, til å frigjøre Palestina fra de sionistiske okkupantenes forsøpling, og til å være klare for vår kommende frigjøring, så sant Allah vil, sa en annen ungdom.

Hamas arrangerer slike terrortreningsleirer for ungdommer hvert år, men dette var den første gangen leiren ble gjennomført ved Al-Qassam Brigadenes egne baser, ifølge rapporten til Channel 2.

Det anslås at Al-Qassam Brigadene består av 20 000 til 25 000 krigere.

Forrige artikkelVæpnede Gaza-innbyggere pågrepet i Israel
Neste artikkel– Tid for å vokse i antall
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/