Hizbollah triumferer og truer

Terroristene i Hizbollah skal ha fått gratulasjonsbrev fra hele den arabiske verden etter at de drepte to israelske soldater i et angrep ved Libanon-grensen onsdag. Lederen Nasrallah kommer med nye trusler.
Hizbollah-leder Hassan Nasrallah. (Foto: Skjermdump fra YouTube)
Hizbollah-leder Hassan Nasrallah sier militsen har fått tilgang på presisjonsraketter. (Foto: Skjermdump fra YouTube)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

I den Hizbollah-assosierte libanesiske avisen As-Safir omtales terrorangrepet som ”en mesterlig oppvisning av eksepsjonelt militært mot og skarp etterretning”. Det forteller Times of Israel. Rapporten hevder at både Syria og Iran var delaktige i å planlegge angrepet, og understreker at det ikke dreide seg om en ”konfrontasjon med Israel”, men om et ”ensidig angrep” fra Hizbollah.

 

– Første avdrag på nedbetalingen til Israel

As-Safir rapporterer at Hizbollah skal ha fått gratulasjonsbrev fra hele den arabiske verden, også fra begge de palestinske organisasjonene Hamas og Fatah.

– Dette er det første avdraget på nedbetalingen vår til Israel, sier Hizbollah-leder Hassan Nasrallah ifølge den libanesiske avisen, som skriver at Hizbollahs angrep mot IDF var ”en nødvendig respons” på det angivelig israelske luftangrepet i Syria ti dager tidligere. De mener luftangrepet var ”et forsøk på å forandre reglene” i området.

 

Hevder både Iran og Syria var involvert

Avisen skriver: ”Etter forbrytelsen i Quneitra foregikk en bred debatt innen lederskapet i motstandsbevegelsen [Hizbollah] om alternativene for mottiltak. I konsultasjon med Tehran og Damaskus ble området Shebaa Farms [som Israel kaller Mount Dov] valgt ut [til et angrep] så snart det var mulig, for å hindre Israel i å forandre reglene og forsøke å innføre en ny ”fait accompli” langs grensen fra sør [i Libanon] til Golan.”

 

– Et ensidig angrep fra Hizbollah

De to rakettene som ble avfyrt tirsdag mot Israel, var ifølge As-Safir avfyrt av Hizbollah for å distrahere IDF. På samme tid tok nemlig en gruppe terrorister seg inn i Mount Dov, hvor de slo leir for natten i skjul, klare til å angripe neste dag. Da den israelske patruljen passerte grensen like ved terroristenes skjulested onsdag formiddag, ble de truffet av seks Kornet-missiler, ifølge rapporten.

Avisen påstår at de israelske motangrepene der en spansk FN-soldat ble drept av ukjent årsak ”ikke forårsaket skader for Hizbollah”. Rapporten fortsetter: ”Operasjonen var et ensidig angrep, ikke en konfrontasjon. Gruppen fullførte sitt oppdrag med suksess, og trakk seg stille tilbake til sine posisjoner i Libanon uten skader.”

 

– Titusener av iranske soldater klare

Sjefredaktøren for Hizbollah-avisen Al-Akhbar, Ibrahim Al-Amine, antydet i en analyseartikkel torsdag at Hizbollah bare vil eskalere situasjonen dersom Israel gjør det.

”Dersom fienden involverer seg i spesialoperasjoner i Syria eller Libanon, må de forvente respons”, skrev han, og uttrykte på den måten at terrororganisasjonen nå ikke lenger bare ser på Sør-Libanon som sitt territorium, men også det sørvestlige Syria.

Redaktøren skriver at ”titusener av soldater fra Irans revolusjonsgarde vil umiddelbart bli sendt ut i fronten av konfrontasjonen”, dersom Israel skulle gjennomføre nye aksjoner i de syriske Golanhøydene eller i Sør-Libanon.

Fredag holdt Nasrallah sin første offentlige tale etter terrorangrepet, skriver Times of Israel. I talen kalte han Israel en ”kreftsvulst i regionen”, og sa at Hizbollah alltid er klare til krig mot Israel. De vil ikke nøle med å besvare dersom Israel gjennomfører nye angrep, sa han.

Alt dette kommer like etter at Hizbollah skulle ha gitt Israel signaler om at de ikke ønsket en eskalering, og at de anså angrepet som fullført for denne gang.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise