Terrornettverk avsløres i Øst-Jerusalem

Fem Fatah-aktivister ble mandag pågrepet for å ha kastet brannbomber, steiner og kinaputter mot israelske sikkerhetsstyrker. Etterretningstjenesten varsler at flere pågripelser kommer.

Skjermdump fra overvåkningskamera i Jerusalem under pågripelsen 9. februar. (Foto: Jerusalems bymyndigheter via Jpost.com)
Skjermdump fra overvåkningskamera i Jerusalem under pågripelsen 9. februar. (Foto: Jerusalems bymyndigheter via Jpost.com)
Denne artikkelen er en gave til deg fra medlemmene i Med Israel for fred (MIFF). Hvis også du blir medlem, kan vi nå ut med sannheten om Israel til enda flere. Er du medlem allerede, håper vi du vil verve en venn nå. Klikk her for å gå til registreringsskjema. Medlemskap er gratis ut året!

Politiet og etterretningstjenesten Shin Bet har drevet felles etterforskning av terroraktivitet i bydelen A-Tur i Øst-Jerusalem, og dette har resultert i at fem arabiske israelere ble pågrepet mandag.

Ifølge den israelske sikkerhetstjenesten skal en av de pågrepne, en 21-åring, ha vært leder for en terrorcelle i bydelen siden juli. Han skal ha formidlet penger til terror, og bygd opp et våpenlager.

”Etterforskningen har avdekket at flere dusin Fatah-aktivister har vært involvert i nettverket det siste året og begått voldshandlinger. Det har også kommet fram at nettverket har vært organisert med tanke på å skade eiendom, jødiske innbyggere og sikkerhetsstyrker”, heter det i en uttalelse fra Shin Bet som er gjengitt i Jerusalem Post.

Shin Bet varsler at flere av de medvirkende i angrepene vil bli pågrepet den nærmeste tiden.

Politiets talsmann Micky Rosenfeld uttaler at de kontinuerlige angrepene har blitt utført av gruppen fra juli til januar, og at det har resultert i at jødiske eiendommer og politibiler har blitt ødelagt. Han sier at de fem pågrepne har vært ”tungt involvert” i terroren, og at de alle er medlemmer av Fatah. Rosenfeld varsler opptrapping av vaktholdet i denne og flere andre arabiske bydeler.

Terrorgruppen skal ved flere tilfeller ha kastet Molotov Coctails og steiner på opprørspolitiet, og mot jødiske siviles hjem i Jerusalem. Det skriver Times of Israel. Ved en anledning skal noen av de mistenkte ha kastet en rørbombe mot en politibil.

I slutten av januar ble en maskert 17-årig arabisk innbygger i A-Tur pågrepet med et arsenal av 100 kinaputter. Han ble arrestert for å avfyre eksplosiver mot politipatruljer i området.

Forrige artikkelIsrael satser mer på Asia-handel
Neste artikkelDag Abrahamsen i MIFF Drammen: Hvordan skape mer samhandel mellom Israel og Norge?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -