– Adele (4) døde som resultat av palestinsk steinkasting

Moren til fireåringen Adele Biton sier hun måtte gi tapt for lungebetennelsen fordi hun i 2013 ble kritisk skadet i palestinsk steinkasterangrep.

Adele Biton sammen med sin lillebror. (Foto: Privat, via jpost.com)
Adele Biton sammen med sin lillebror. (Foto: Privat, via jpost.com)

I mars 2013 kastet palestinske terrorister stein mot bilen til familien Biton på hovedveien mellom bosetningen Ariel og Tel Aviv. Angrepet fikk familiebilen til å kollidere med en lastebil, og toåringen Adele fikk alvorlige skader.

Ett år senere undret Dagbladets journalist Jan-Erik Smilden på hvor store skader de kunne ha fått, de 130 israelerne som ble skadd av steinkastende palestinere i 2013.

MIFF kommenterte i april 2014:

“Den tre år gamle jenta Adele Biton ble alvorlig skadet og lå på sykehus i fire måneder før hun fikk komme hjem til familien på sin første permisjon. Da “responderte hun på stimulering og beveget på armer og ben”. Så skadet ble hun.”

I dag mistet altså Adele livet, ifølge Jerusalem Post. Moren sier det ikke er tvil om at lungebetennelsen hun døde av skyldes neurologiske skader som hun fikk av steinkasterangrepet. Hver minste ting ga hennes kropp alvorlige stress, sier moren.

Israels økonomiminister Naftali Bennett publiserte i dag bilde av seg selv på besøk hos Biton-familien.

– Det finnes ikke ord. Adele Biton, som ble skadet av steinkasting så liten som to år, døde i dag, fire år gammel. Ethvert folk som har helter som myrder barn, vil aldri få en stat, skrev Bennett.

Forrige artikkelSlår ring rundt synagogen, men krysser ut Israel
Neste artikkelWilloch roter det helt til for seg
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -