Jerusalems ordfører stanset terrorist

Da en palestinsk terrorist angrep en ultraortodoks jøde med kniv på gaten i Jerusalem søndag, ble han overmannet av ingen ringere enn byens ordfører og hans sikkerhetsvakter.

Borgermester Nir Barkat (i hvit skjorte) og sikkerhetsvaktene hans overmanner terroristen. (Foto: Skjermdump fra video tatt av en tilskuer, og publisert av Jerusalem Post)
Borgermester Nir Barkat (i hvit skjorte) og sikkerhetsvaktene hans overmanner terroristen. (Foto: Skjermdump fra video tatt av en tilskuer, og publisert av Jerusalem Post)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

En 19 år gammel palestinsk mann som hadde tatt seg inn i Jerusalem uten tillatelse, gikk søndag ettermiddag løs på tilfeldig forbipasserende med kniv på gaten, ikke langt fra rådhuset, ifølge Jerusalem Post.

Først knivstakk terroristen en 30 år gammel ultraortodoks mann, og så fortsatte han å forsøke å angripe flere ofre. Men før han rakk å knivstikke flere ofre, ble han stanset. En video fra et overvåkningskamera viser hvordan Jerusalems ordfører Nir Barkat personlig går raskt og bestemt mot terroristen, mens to av hans sikkerhetsvakter løper bort til gjerningsmannen. Idet en av vaktene trekker pistolen sin, slipper terroristen taket i våpenet sitt, og ordfører Barkat legger ham i bakken, som i en scene fra en actionfilm.

Halvannen time etterpå møtte Barkat pressen for å fortelle om hendelsen.

– Jeg var på vei til kontoret da sjåføren min og teamet mitt ble oppmerksomme på at det skjedde noe i gaten like bortenfor rådhuset. Jeg og livvakten min gikk ut av bilen og bort til åstedet, og vi fikk se en terrorist med en kniv i hånden sin. Før han tenkte over det, tok livvakten min fram pistolen sin, og da han rettet våpenet mot terroristen, slapp terroristen kniven og vi la ham umiddelbart i bakken for å være sikre på at han ikke skulle kunne fortsette terrorangrepet, fortalte ordføreren.

Den knivstukne mannen slapp fra angrepet med et lettere sår i mageregionen.

– Vi ga ham førstehjelp mens vi forsøkte å finne ut om det var flere involverte i angrepet. Da vi forsto at det var snakk om en terrorist og en som var såret, ventet vi på politiet og ambulansen, fortsatte Barkat.

Offeret ble innlagt på Shaare Zedek-sykehuset.

– Like viktig som å få stanset angrepet, var det å sørge for at byen kunne vende tilbake til det normale livet så raskt som mulig. Gudskjelov at dette nå ligger bak oss, la Barkat til.

– Jeg ønsker den sårede en rask bedring, og jeg er ikke i tvil om at den ansvarlige personen vil bli alvorlig straffet, uttalte han.

Barkat har erfaring fra seks år i det israelske forsvaret, fra fallskjermtroppene og som kompanisjef, fram til han ble skutt og såret i 1981 under konflikten med Libanon.

Her kan du se hendelsen slik den ble fanget opp av overvåkningskameraet fra bymyndighetene i Jerusalem:

Forrige artikkel– Israelsk tilbaketrekning vil etterlate maktvakuum som blir fylt av voldelige islamister
Neste artikkelÅrsmøte i MIFF Bodø
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/