Pågrep terrorcelle i Hebron

Terrorister tilknyttet Hamas i Hebron skal ha planlagt en rekke terrorangrep, inkludert selvmordsbombeaksjoner. 11 personer er arrestert av israelske styrker.
Et av eksplosivene og noen av skytevåpnene som ble konfiskert under arrestasjonen av en terrorcelle i Hebron. (Foto: Shin Bet)
Et av eksplosivene og noen av skytevåpnene som ble konfiskert under arrestasjonen av en terrorcelle i Hebron. (Foto: Shin Bet)

Etterretningstjenesten Shin Bet offentliggjorde 23. februar at israelske styrker i januar arresterte 11 medlemmer av en terrorcelle i Hebron. Grupper var tilknyttet Hamas. Under arrestasjonene ble det funnet våpen og eksplosiver beregnet til bruk i terrorangrep, melder Jerusalem Post.

I avhør har to av de arresterte vedgått å ha forsøkt å gjennomføre et terrorangrep i desember 2014 i Hebron. De ønsket å tiltrekke seg israelske soldater ved å la et eksplosiv gå av på et sted der en større bombe var gjemt. Bomben skulle sprenges da soldatene kom. På grunn av en teknisk feil gikk ikke bomben av. De to mennene er 20 og 28 år gamle, og 28-åringen har tidligere vært fengslet for terroraktivitet.

Terrorcellen planla en rekke forskjellige angrep og hadde samlet informasjon om steder i Hebron og Jerusalem der de ville utføre angrep mot israelere. Flere av de arresterte skal ha uttrykt at de var villige til å bli selvmordsbombere.

De 11 vil bli stilt for militær rett i løpet av den nærmeste tiden.

Shin Bet uttaler at avsløringen av denne terroraktiviteten viser hvor reell trusselen fra Hamas er i Hebron, og at tidligere arresterte Hamas-terrorister som fortsetter sin aktivitet etter å ha blitt frigitt, utgjør en sentral del av denne trusselen.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise