To terrorceller pågrepet

Etterretningstjenesten Shin Bet har pågrepet terrorister de mener har stått bak skyteangrep mot soldater og sivile på Vestbredden.
Skytevåpen som Shin Bet mener er brukt i terrorangrep, og ammunisjon. (Foto: Shin Bet)
Skytevåpen som Shin Bet mener er brukt i terrorangrep, og ammunisjon. (Foto: Shin Bet)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Shin Bet bekjentgjorde torsdag at de har gjort arrestasjoner av medlemmer av to terrorceller på Vestbredden, ifølge Times of Israel. Pågripelsene av terroristene skjedde i løpet av desember og januar. Under etterforskningen har israelske styrker funnet og konfiskert fem rifler, en pistol og ammunisjon. Det er uklart nøyaktig hvor mange personer terrorcellene besto av.

Den ene cellen holdt til i Beit Rima nord for Ramallah og var tilknyttet terrororganisasjonen PFLP. Den andre holdt til i Bani Naim, øst for Hebron, og det er ikke klart hvilken organisasjonstilknytning den hadde. Etterforskerne mener de to cellene til sammen har vært ansvarlige for en rekke angrep med skytevåpen og brannbomber mot israelske kjøretøyer og IDF-soldater.

PFLP-cellen har vedgått å ha hatt planer om å utføre flere angrep, blant annet et angrep mot en IDF-base, et knivangrep og kidnapping av en soldat, opplyser Shin Bet.

Mandag ble det kjent at også en annen terrorcelle ble pågrepet i januar. Cellen på 11 personer var tilknyttet Hamas, holdt til i Hebron, og hadde en rekke angrepsplaner.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise