To terrorceller pågrepet

Etterretningstjenesten Shin Bet har pågrepet terrorister de mener har stått bak skyteangrep mot soldater og sivile på Vestbredden.

Skytevåpen som Shin Bet mener er brukt i terrorangrep, og ammunisjon. (Foto: Shin Bet)
Skytevåpen som Shin Bet mener er brukt i terrorangrep, og ammunisjon. (Foto: Shin Bet)

Shin Bet bekjentgjorde torsdag at de har gjort arrestasjoner av medlemmer av to terrorceller på Vestbredden, ifølge Times of Israel. Pågripelsene av terroristene skjedde i løpet av desember og januar. Under etterforskningen har israelske styrker funnet og konfiskert fem rifler, en pistol og ammunisjon. Det er uklart nøyaktig hvor mange personer terrorcellene besto av.

Den ene cellen holdt til i Beit Rima nord for Ramallah og var tilknyttet terrororganisasjonen PFLP. Den andre holdt til i Bani Naim, øst for Hebron, og det er ikke klart hvilken organisasjonstilknytning den hadde. Etterforskerne mener de to cellene til sammen har vært ansvarlige for en rekke angrep med skytevåpen og brannbomber mot israelske kjøretøyer og IDF-soldater.

PFLP-cellen har vedgått å ha hatt planer om å utføre flere angrep, blant annet et angrep mot en IDF-base, et knivangrep og kidnapping av en soldat, opplyser Shin Bet.

Mandag ble det kjent at også en annen terrorcelle ble pågrepet i januar. Cellen på 11 personer var tilknyttet Hamas, holdt til i Hebron, og hadde en rekke angrepsplaner.

Forrige artikkelIsrael og Jordan skal sammen redde Dødehavet
Neste artikkelHåndballherrer fra Stord til Israel på cup
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/