Skyteangrep, terrorforsøk og price tag-hærverk

En israelsk militærpatrulje ble beskutt, en palestiner med kniv ble stanset fra å ta seg ulovlig inn i Israel, og bosettere fra ulovlig utpost ødela to biler.

Veikrysset Tapuah, der en IDF-patrulje ble beskutt onsdag, slik det så ut etter et terrorangrep på samme sted i 2013. (Foto: Magen David Adom)
Veikrysset Tapuah, der en IDF-patrulje ble beskutt onsdag, slik det så ut etter et terrorangrep på samme sted i 2013. (Foto: Magen David Adom)

Ukjente gjerningsmenn avfyrte skudd mot en israelsk militærpatrulje nord på Vestbredden onsdag. Ingen av soldatene i patruljen ble truffet, men et av kjøretøyene ble lettere skadet, ifølge Times of Israel. IDF har ikke kommet med detaljerte opplysninger om angrepet de ble utsatt for, men flere israelske medier melder at skuddene ble avfyrt fra en forbipasserende bil. Angrepet skjedde på Route 60, en vei som benyttes av både palestinere og israelere på Vestbredden, mellom Nablus og Jenin. Veien forbinder både israelske og palestinske byer i området. Veistrekningen har vært utsatt for angrep tidligere også.

Samme dag forsøkte en palestiner væpnet med kniv å ta seg inn i Israel fra Gaza for å utføre et terrorangrep. Vedkommende ble pågrepet og innbrakt til avhør.

Torsdag morgen skal et price tag-angrep ha funnet sted, antagelig utført av kriminelle, ekstreme jødiske bosettere fra den ulovlige utposten Adei Ad. Utposten består ifølge Wikipedia av om lag 20 familier, og innbyggere der har tidligere gått til angrep på både israelske soldater og en amerikansk delegasjon. Vandalene skal ha sprayet graffiti og satt fyr på to biler i landsbyen Mughayir i nærheten av Ramallah, ifølge Jerusalem Post.

Forrige artikkelKilder i Iran: – Khamenei er dødssyk
Neste artikkelIsrael gjenopptar import fra Gaza
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/