Skyteangrep, terrorforsøk og price tag-hærverk

Veikrysset Tapuah, der en IDF-patrulje ble beskutt onsdag, slik det så ut etter et terrorangrep på samme sted i 2013. (Foto: Magen David Adom)
Veikrysset Tapuah, der en IDF-patrulje ble beskutt onsdag, slik det så ut etter et terrorangrep på samme sted i 2013. (Foto: Magen David Adom)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Ukjente gjerningsmenn avfyrte skudd mot en israelsk militærpatrulje nord på Vestbredden onsdag. Ingen av soldatene i patruljen ble truffet, men et av kjøretøyene ble lettere skadet, ifølge Times of Israel. IDF har ikke kommet med detaljerte opplysninger om angrepet de ble utsatt for, men flere israelske medier melder at skuddene ble avfyrt fra en forbipasserende bil. Angrepet skjedde på Route 60, en vei som benyttes av både palestinere og israelere på Vestbredden, mellom Nablus og Jenin. Veien forbinder både israelske og palestinske byer i området. Veistrekningen har vært utsatt for angrep tidligere også.

Samme dag forsøkte en palestiner væpnet med kniv å ta seg inn i Israel fra Gaza for å utføre et terrorangrep. Vedkommende ble pågrepet og innbrakt til avhør.

Torsdag morgen skal et price tag-angrep ha funnet sted, antagelig utført av kriminelle, ekstreme jødiske bosettere fra den ulovlige utposten Adei Ad. Utposten består ifølge Wikipedia av om lag 20 familier, og innbyggere der har tidligere gått til angrep på både israelske soldater og en amerikansk delegasjon. Vandalene skal ha sprayet graffiti og satt fyr på to biler i landsbyen Mughayir i nærheten av Ramallah, ifølge Jerusalem Post.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag