Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas ruster opp baser like ved grensegjerdet

Væpnede og maskerte menn fra Hamas graver ved grensegjerdet mot Israel. (Foto: Skjermdump fra Ynetnews.com web-tv)
Væpnede og maskerte menn fra Hamas graver ved grensegjerdet mot Israel. (Foto: Skjermdump fra Ynetnews.com web-tv)
Hamas-styrkene graver ut nye festningsverk og bygger opp nye vaktposter og treningsleirer like ved grensegjerdet mot Israel, uten å forsøke å legge skjul på hva de driver med.

Ynetnews.com har publisert videoopptak gjort fra israelsk side av Gaza-grensen denne uken, som viser væpnede og maskerte Hamas-folk i arbeid kort avstand fra grensegjerdet. De bygger festningsverker for å forberede seg på neste runde med krigføring og terrorangrep mot Israel.

I videoen ser man blant annet at en av de væpnede mennene blir hjulpet nedover av to andre menn og forsvinner, tilsynelatende under bakken.

Videoen er ikke filmet i hemmelighet, og heller ikke med noen spesielt avansert teknologi. Det er kun brukt et vanlig videokamera, og filmingen er gjort noen bare noen meter fra husene i Netiv HaAsara, nord for Gaza-stripen. Stedene der Hamas-mannskapene arbeider, er der hvor bosetningene Elei Sinai og Nisanit befant seg før Israels tilbaketrekking i 2005.

Innbyggerne i den israelske landsbyen Netiv HaAsara er vant til å se Hamas-folk sette opp vaktposter i nærheten av grensegjerdet, men de siste dagene har arbeiderne vært bevæpnede og maskerte, og Hamas-flagget har vært heist der de har vært.

De israelske landsbyinnbyggerne forteller også at de er bekymret over økende nattlig aktivitet like på den andre siden av grensen.

– Den siste uken har vi hørt eksplosjoner hver natt, og vi er ikke i tvil om at dette er lyden av Hamas som driver trening. Det er et svært bekymringsfullt fenomen, som ikke fantes før ”Operation Protective Edge”. Før militæroperasjonen var området helt tomt, vi så aldri noen bevegelse der. Nå bygger de vaktposter og treningsleirer rett foran nesene våre, sier en av de lokale beboerne.

IDF er oppmerksomme på utviklingen, og forsvarets pressetalsmann sier at grenseområdet er under konstant overvåkning, og at en rekke tiltak er iverksatt for å ivareta sikkerheten i området.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart