IDF er forberedt på angrep fra Sinai

IDF har styrket beredskapen ved Egypt-grensen ettersom trusselen fra terrorgruppene i Sinai anses å ha blitt svært alvorlig. Man frykter massive, koordinerte terrorangrep mot turiststedet Eilat.

Grensen mellom Israel og Egypt. (Illustrasjonsfoto: Judy Paris / Flickr.com)
Grensen mellom Israel og Egypt. (Illustrasjonsfoto: Judy Paris / Flickr.com)

– På den ene siden har vi å gjøre med en grense der det normalt sett er fredelig, men på den andre siden så ser vi hvordan Sinai har utviklet seg til et område med et mylder av terroraktivitet, med terrorgrupper som IS-assosierte Ansar Bayit al-Maqdis, sier oberst Arik Chen.

Han er nestkommanderende for det israelske forsvarets tropper langs grensen mot Egypt og Jordan.

– Det scenariet vi forbereder oss mot, er trusselen om et koordinert terrorangrep fra flere kanter samtidig, rettet mot våre styrker og sivile i Eilat-området. Vi har hatt slike hendelser i dette området i fortiden, sier han ifølge Jerusalem Post.

– Vi vil antakelig måtte takle et slikt angrep uten forvarsel, legger han til.

– Vårt oppdrag er å sikre at folk opplever sikkerhet og normal rutine i området, sier Chen.

I det samme pressemøtet ga IDF-offiserene ros til egyptiske styrker for deres innsats for å bekjempe terrorgruppene i Sinai.

Forrige artikkelHamas takket nei til havn og flyplass i Gaza
Neste artikkelHamas ruster opp baser like ved grensegjerdet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/