Hamas heiet på den arabiske felleslisten

På valgdagen skrev Hamas’ væpnede fløy en serie twittermeldinger der de oppfordret arabiske israelere til å stemme på den arabiske felleslisten.

Dette er to av twittermeldingene HAmas' væpnede styrker la ut på den israelske valgdagen. (Foto: Skjermdump fra Twitter)
Dette er to av twittermeldingene HAmas' væpnede styrker la ut på den israelske valgdagen. (Foto: Skjermdump fra Twitter)

Izz ad-Din al-Qassam Brigadene, terrororganisasjonen Hamas’ væpnede styrker, drev tirsdag valgkamp for den arabiske felleslisten til det israelske Knesset-valget gjennom en serie twittermeldinger.

De oppfordret arabiske israelere til å stemme på felleslisten, ”for at Ayman Odeh, Hanin Zoabi og Ahmad Tibi skal frigjøre dere”. Dette er tre av de mest kjente navnene på listen, som representerer et antizionistisk syn, og går inn for å avvikle Israel som jødisk stat. Hamas erklærte at 20 mandater i Knesset måtte være målet for felleslisten, som består av tre arabiske partier og det israelske kommunistpartiet. Hamas skrev at målet med stemmeavgivingen var ”å få avsluttet okkupasjonen”. ”Frigjøringen er nær”, skrev de like før valglokalene stengte.

Den arabiske felleslisten fikk inn 14 mandater ved Knesset-valget, en økning fra de tre partienes til sammen 10 mandater i perioden som nå avsluttes.

Les alt om Knesset-valget ved å klikke her

Forrige artikkelNetanyahu har startet forhandlinger
Neste artikkelPartileder ville gå av etter Knesset-valget
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/