Terrorcelle produserte bomber og planla angrep

Seks Hamas-terrorister på Vestbredden er arrestert, etter at israelsk etterretning avdekket produksjonslokaler for bomber, og planer om terrorangrep.
Beslaglagte bombematerialer fra produksjonslaboratoriet til den pågrepne terrorcellen. (Foto: Shin Bet)
Beslaglagte bombematerialer fra produksjonslaboratoriet til den pågrepne terrorcellen. (Foto: Shin Bet)

Arrestasjonene ble offentliggjort søndag av etterretningstjenesten Shin Bet, det israelske forsvaret og politiet, ifølge Ha’aretz.

Gruppen skal ha rigget opp et laboratorium for produksjon av eksplosiver i lokaliteter i Nablus. Det ble funnet og beslaglagt 25 kg svovel og 25 gram kvikksølv. Dette er de vanligste hovedingrediensene i bombeproduksjon, skriver avisen.

De seks skal ha blitt pågrepet etter tur i løpet av de siste månedene. Ifølge Ynetnews.com er de i alderen 22 til 33 år. Terrorcellens leder er 26 år gammel.

I avhør har de seks tilstått å ha reist til Jordan for å bli innrullert i Hamas i fjor sommer. Deretter har de erkjent å ha dratt til Gaza og fått opptrening, for så å bli sendt til Vestbredden for å bygge opp væpnet aktivitet og samle flere mannskaper. Gruppen hadde hovedkvarter i byen Kalkilya. To av de arresterte skal være universitetsstudenter i Nablus. Shin Bet sier at terrorcellen ble ledet fra avstand av Hamas-ledere i Gaza.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise