Terrorcelle produserte bomber og planla angrep

Seks Hamas-terrorister på Vestbredden er arrestert, etter at israelsk etterretning avdekket produksjonslokaler for bomber, og planer om terrorangrep.
Beslaglagte bombematerialer fra produksjonslaboratoriet til den pågrepne terrorcellen. (Foto: Shin Bet)
Beslaglagte bombematerialer fra produksjonslaboratoriet til den pågrepne terrorcellen. (Foto: Shin Bet)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Arrestasjonene ble offentliggjort søndag av etterretningstjenesten Shin Bet, det israelske forsvaret og politiet, ifølge Ha’aretz.

Gruppen skal ha rigget opp et laboratorium for produksjon av eksplosiver i lokaliteter i Nablus. Det ble funnet og beslaglagt 25 kg svovel og 25 gram kvikksølv. Dette er de vanligste hovedingrediensene i bombeproduksjon, skriver avisen.

De seks skal ha blitt pågrepet etter tur i løpet av de siste månedene. Ifølge Ynetnews.com er de i alderen 22 til 33 år. Terrorcellens leder er 26 år gammel.

I avhør har de seks tilstått å ha reist til Jordan for å bli innrullert i Hamas i fjor sommer. Deretter har de erkjent å ha dratt til Gaza og fått opptrening, for så å bli sendt til Vestbredden for å bygge opp væpnet aktivitet og samle flere mannskaper. Gruppen hadde hovedkvarter i byen Kalkilya. To av de arresterte skal være universitetsstudenter i Nablus. Shin Bet sier at terrorcellen ble ledet fra avstand av Hamas-ledere i Gaza.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise