Terrorcelle produserte bomber og planla angrep

Seks Hamas-terrorister på Vestbredden er arrestert, etter at israelsk etterretning avdekket produksjonslokaler for bomber, og planer om terrorangrep.

Beslaglagte bombematerialer fra produksjonslaboratoriet til den pågrepne terrorcellen. (Foto: Shin Bet)
Beslaglagte bombematerialer fra produksjonslaboratoriet til den pågrepne terrorcellen. (Foto: Shin Bet)

Arrestasjonene ble offentliggjort søndag av etterretningstjenesten Shin Bet, det israelske forsvaret og politiet, ifølge Ha’aretz.

Gruppen skal ha rigget opp et laboratorium for produksjon av eksplosiver i lokaliteter i Nablus. Det ble funnet og beslaglagt 25 kg svovel og 25 gram kvikksølv. Dette er de vanligste hovedingrediensene i bombeproduksjon, skriver avisen.

De seks skal ha blitt pågrepet etter tur i løpet av de siste månedene. Ifølge Ynetnews.com er de i alderen 22 til 33 år. Terrorcellens leder er 26 år gammel.

I avhør har de seks tilstått å ha reist til Jordan for å bli innrullert i Hamas i fjor sommer. Deretter har de erkjent å ha dratt til Gaza og fått opptrening, for så å bli sendt til Vestbredden for å bygge opp væpnet aktivitet og samle flere mannskaper. Gruppen hadde hovedkvarter i byen Kalkilya. To av de arresterte skal være universitetsstudenter i Nablus. Shin Bet sier at terrorcellen ble ledet fra avstand av Hamas-ledere i Gaza.

Forrige artikkelRegjeringssamtalene er i gang
Neste artikkelMIFF lar norske ungdommer høre israelske ungdommers stemme
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/