IDF-rapport: FN-soldat drept ved et uhell

Det israelske forsvaret har gransket hvordan den spanske FN-soldaten Francisco Javier Soria Toledo ble drept under Hizbollahs angrep mot Israel 28. januar. De konkluderer med at Toledo utilsiktet ble truffet av israelsk ild som var rettet mot Hizbollahs væpnede styrker.

Francisco Javier Soria Toledo ble ved et uhell drept 28. januar i Israels motangrep mot Hizbollah. (Foto: FN)
Francisco Javier Soria Toledo ble ved et uhell drept 28. januar i Israels motangrep mot Hizbollah. (Foto: FN)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den spanske soldaten fra FNs UNIFIL-styrke på grensen mellom Libanon og Israel ble drept mens Israel gikk til motangrep mot Hizbollah 28. januar, etter at den libanesiske terrororganisasjonen samme dag hadde drept to og såret syv israelske soldater i massive rakettangrep mot Israel.

FNs sikkerhetsråd ville ikke fordømme Hizbollah for drapene og rakettene, men lenge før det ble klart hvem og hva som forårsaket FN-soldatens død, fordømte de Israel for drapet.

Tirsdag denne uken bekjentgjorde det israelske forsvaret resultatet av deres egen granskning av hendelsen. IDFs granskning viser at det var israelsk ild på avveie som dessverre drepte den spanske soldaten, ifølge Israel Hayom.

IDFs rapport understreker at drapet var et resultat av en ulykke, og at det ikke har vært snakk om noen tilsiktet beskytning mot FN-styrker, som noen har beskyldt de israelske styrkene for.

”IDF vil sette i verk tiltak for å hindre at noe lignende skal kunne skje i framtida,” sier rapporten.

Israelske myndigheter har for lenge siden beklaget hendelsen og kondolert overfor spanske myndigheter.

Forrige artikkelHans Petter Grønvold i MIFF Østfold: Golanhøyden – historie og dagens situasjon
Neste artikkelIran planlegger avtalebrudd
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/