Knivangrep på Vestbredden

To israelske soldater ble knivstukket onsdag morgen. En av dem er alvorlig skadet. Den palestinske gjerningsmannen ble skutt og døde på stedet. Dette er det andre knivangrepet på Vestbredden på mindre enn en uke.

Fra åstedet for onsdagens knivangrep i Samaria. (Foto: Israel Hatzolah / Twitter)
Fra åstedet for onsdagens knivangrep i Samaria. (Foto: Israel Hatzolah / Twitter)

Angrepet fant sted i den nordlige delen av Vestbredden, langs veien Route 60 i Samaria onsdag morgen. Medisinsk personell fra Magen David Adom fant de skadde soldatene i nærheten av bosetningen Ma’ale Levona, kort vei fra den palestinske landsbyen Sinjil.
Den ene av dem, en 20 år gammel mannlig soldat, er bevisstløs og alvorlig skadet av knivstikk i halsen. Han ble også stukket i hånden. Han fikk livreddende førstehjelp på stedet, og ble så fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem i hast. Der er han koblet til pustemaskin.

Den andre soldaten ble knivstukket i ryggen, men fikk ikke dype sår og slapp dermed fra angrepet med lettere skader. Han er også innlagt på det samme sykehuset. Under angrepet skjøt han gjerningsmannen i selvforsvar, og knivstikkeren døde på stedet, ifølge Jerusalem Post.

Den lettere skadede soldaten er i medisinsk førstehjelpstjeneste i forsvaret. Han forteller at han var ute på rutineoppdrag onsdag morgen da angrepet fant sted.

– Jeg sto i veikanten ved siden av en bil tilhørende forsvaret hvor det satt to andre soldater. Gjerningsmannen gikk først forbi meg og bilen, men etter å ha gått hundre meter snudde han og kom tilbake. Han trakk kniv og stakk meg i ryggen, så jeg falt overende ned i veikanten. Han fortsatte bort til bilen, og angrep soldatene som satt i den. Mens han holdt på med angrepet, tok jeg fram våpenet mitt, og klarte å reise meg. Jeg skjøt og drepte ham, forteller soldaten til Jerusalem Post.

Torsdag for mindre enn en uke siden fant et annet knivangrep sted på Vestbredden. Da ble en 22 år gammel israelsk soldat angrepet mens han og tre andre soldater stanset seks palestinere fra å ta seg ulovlig inn i Israel ved grensegjerdet i nærheten av bosetningen Oranit. Soldaten ble knivstukket i hodet og den ene skulderen, men er ikke livstruende skadet. Den angrepne soldaten la selv den palestinske gjerningsmannen i bakken, og angriperen ble dermed pågrepet umiddelbart, ifølge Ynetnews.com.

Forrige artikkelObama innrømmer fare for iranske atomvåpen
Neste artikkelMiff.no forsøkt angrepet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/