Hamas ville angripe soldater under Purim-festen

Israelsk etterretning avverget planer om skyteangrep i høytiden.

Disse skytevåpnene ble beslaglagt under etterforskningen av det planlagte angrepet mot soldater utenfor Jerusalem. (Foto: Shin Bet)
Disse skytevåpnene ble beslaglagt under etterforskningen av det planlagte angrepet mot soldater utenfor Jerusalem. (Foto: Shin Bet)

Etterretningstjenesten Shin Bet offentliggjorde i dag at de forhindret et skyteangrep mot israelske soldater som var planlagt å finne sted under den jødiske høytiden Purim for en måned siden. Purim er festen som feires til minne om dronning Esther som ifølge bibelhistorien reddet det jødiske folket fra utryddelse under det gamle persiske riket. Årets purim-fest ble feiret 4. og 5. mars.

Det var en terroristcelle tilhørende Hamas med hovedkvarter i Jerusalem som planla å bruke høytiden til å skyte israelske soldater ved en kontrollpost like utenfor byen. Israelske sikkerhetsstyrker arresterte to personer som de mener planla å utføre ugjerningen, ifølge Ynetnews.com.

De to skal ifølge etterforskningen ha forberedt seg ved å trene på skyting og rekognosere området rundt kontrollposten for å utse seg et egnet angrepssted, og de skal ha anskaffet en fluktbil som etter planen skulle brennes etterpå. Et gevær, en pistol og ammunisjon ble beslaglagt under etterforskningen.

Lederen for terrorcellen er en 25 år gammel tidligere straffedømt palestiner fra Vestbredden som jobbet i kafeen på universitetet i Abu Dis. Hans medsammensvorne er en 32 år gammel mann fra Vestbredden som også tidligere har sittet i fengsel. De skal ha planlagt å rekruttere en sjåfør som skulle kjøre dem bort fra åstedet i fluktbilen til et øde sted. De to vil bli stilt for en militær domstol på Vestbredden i løpet av de nærmeste dagene. Shin Bet skriver i en pressemelding at saken viser hvor sterkt motivert Hamas er for å gjennomføre angrep i og rundt Jerusalem, og hvor stor faren er for at Hamas-medlemmer tar opp igjen terroraktivitet etter å ha blitt løslatt fra fengsel.

Forrige artikkelEgypt innfører livstidsstraff for Gaza-smuglere
Neste artikkelIran trapper opp støtten til Hamas og Hizbollah
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/