29 Hamas-medlemmer arrestert for terrorplanlegging

Israelske styrker arresterte natt til onsdag 29 Hamas-medlemmer grunnet mistanke om planlegging av angrep mot israelske mål.
Hamas-medlemmer i Nablus (Illustrasjoinsfoto: Lodgaard / Flickr.com / CC)
Hamas-medlemmer i Nablus på Vestbredden. (Illustrasjonsfoto: Lodgaard / Flickr.com / CC)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

De 29 ble pågrepet og arrestert i byen Nablus på Vestbredden, opplyser forsvaret ifølge israelske medier som Times of Israel og Ynetnews.com. En del av dem er tidligere straffedømte terrorister som er blitt løslatt fra israelske fengsler. De skal alle være medlemmer av terrororganisasjonen Hamas, og noen av dem skal inneha ledende posisjoner der. De ble pågrepet i en samarbeidsaksjon mellom etterretningstjenesten Shin Bet, det israelske forsvaret og det israelske politiet, og skal avhøres av Shin Bet.

IDF opplyser at man har sett en økning i Hamas’ arbeid med å utvikle terrornettverk på Vestbredden den senere tiden, og at flere av medlemmene på Vestbredden har tatt imot ordre og penger fra ledere som oppholder seg både i Gaza og i Tyrkia.

Tirsdag offentliggjorde Shin Bet at de hadde avdekket og forhindret en plan om et skyteangrep mot israelske soldater i utkanten av Jerusalem under den jødiske Purim-høytiden i mars. Hamas sto bak planen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise