En drept i bilterror i Jerusalem

26 år gamle Shalom Yohai Sharki ble drept i en påkjørsel i Jerusalem torsdag 16. april. (Foto: Privat via Ynetnews.com)
26 år gamle Shalom Yohai Sharki ble drept i en påkjørsel i Jerusalem torsdag 16. april. (Foto: Privat via Ynetnews.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Jeg så etter jøder for å drepe dem, tilsto terroristen i avhør etter angrepet. Det offentliggjorde politiet tirsdag, fem dager etter påkjørselen, ifølge Jerusalem Post.

Politiets hovedteori var hele tiden at det var snakk om et terrorangrep, men den første tiden benektet gjerningsmannen dette og hevdet at det var en trafikkulykke.

Terroristen er en 37 år gammel araber fra Jerusalem. Han kjørte bilen sin i full fart inn i et busstopp langs en trafikkert gate der Øst- og Vest-Jerusalem møtes torsdag 16. april.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Påkjørselen skjedde i Shimon HaTzadik gaten. I det samme området har det funnet sted fire andre terrorangrep i form av påkjørsler med bil bare i løpet av det siste året, ifølge Ynetnews.com.

Den 26 år gamle israeleren Shalom Yohai Sherki ble drept i påkjørselen. Mer enn 2000 mennesker deltok i begravelsen hans torsdag kveld. Han jobbet som rådgiver for ungdom på en ortodoks jødisk bibelskole og som turguide, og han var utdannet lærer.

Den 20 år gamle kvinnen Shira Klein ble også truffet av bilen. Hun er hardt skadet og ligger på sykehus i Jerusalem.

Terroristen ble inneklemt i bilen sin etter kollisjonen, men overlevde uten alvorlige skader. Ifølge Israel Hayom har han tidligere vært psykiatrisk pasient.

 

Denne saken er oppdatert tirsdag 21. april.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag