En drept i bilterror i Jerusalem

En terrorist kjørte bilen sin i full fart inn i et busstopp i Jerusalem forrige torsdag. En person ble drept og en annen hardt skadet.

26 år gamle Shalom Yohai Sharki ble drept i en påkjørsel i Jerusalem torsdag 16. april. (Foto: Privat via Ynetnews.com)
26 år gamle Shalom Yohai Sharki ble drept i en påkjørsel i Jerusalem torsdag 16. april. (Foto: Privat via Ynetnews.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– Jeg så etter jøder for å drepe dem, tilsto terroristen i avhør etter angrepet. Det offentliggjorde politiet tirsdag, fem dager etter påkjørselen, ifølge Jerusalem Post.

Politiets hovedteori var hele tiden at det var snakk om et terrorangrep, men den første tiden benektet gjerningsmannen dette og hevdet at det var en trafikkulykke.

Terroristen er en 37 år gammel araber fra Jerusalem. Han kjørte bilen sin i full fart inn i et busstopp langs en trafikkert gate der Øst- og Vest-Jerusalem møtes torsdag 16. april.

Påkjørselen skjedde i Shimon HaTzadik gaten. I det samme området har det funnet sted fire andre terrorangrep i form av påkjørsler med bil bare i løpet av det siste året, ifølge Ynetnews.com.

Den 26 år gamle israeleren Shalom Yohai Sherki ble drept i påkjørselen. Mer enn 2000 mennesker deltok i begravelsen hans torsdag kveld. Han jobbet som rådgiver for ungdom på en ortodoks jødisk bibelskole og som turguide, og han var utdannet lærer.

Den 20 år gamle kvinnen Shira Klein ble også truffet av bilen. Hun er hardt skadet og ligger på sykehus i Jerusalem.

Terroristen ble inneklemt i bilen sin etter kollisjonen, men overlevde uten alvorlige skader. Ifølge Israel Hayom har han tidligere vært psykiatrisk pasient.

 

Denne saken er oppdatert tirsdag 21. april.

Forrige artikkelJa, vi elsker israelske poteter!
Neste artikkelHans Fredrik Grøvan i MIFF Østfold: Økt samarbeid Norge-Israel gir nye muligheter!
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/