Nytt sikkerhetssystem skal avsløre terrortunneler

Utgraving av nye tunneler mellom Gaza og Israel skal snart kunne avsløres allerede mens gravearbeidet pågår.
Fra innsiden av en av terrortunnelene til Hamas som ble avdekket av det israelske forsvaret i sommer. (Foto: IDF / Flickr.com)
Fra innsiden av en av terrortunnelene til Hamas som ble avdekket av det israelske forsvaret i sommer. (Foto: IDF / Flickr.com)

Det israelske selskapet Elbit Systems utvikler et sensorbasert overvåkingssystem som skal utplasseres langs hele den israelske Gaza-grensen for å overvåke aktivitet under bakken, ifølge Ynetnews.com. Slik skal Israels innbyggere beskyttes mot infiltrasjon fra Hamas-terrorister gjennom tunneler under grensen.

Elbit har arbeidet med å utvikle systemet i to måneder nå, og selskapet opplyser at de allerede har produsert presise sensorer som vil være i stand til å avdekke aktivitet under bakken. De har hatt både forsvarsdepartementet og andre israelske selskaper med på laget i utviklingsprosessen. Systemet er det første av sitt slag i verden, og er utviklet på rekordtid.

Overvåkningssystemet er utviklet som et direkte gjensvar på tunneltrusselen fra Gaza, slik rakettforsvarssystemet Iron Dome ble utviklet som et direkte gjensvar på rakettrusselen. Nyvinningen er allerede utplassert langs deler av Gaza-grensen, men for at det skal komme i bruk langs hele grensen må systemet først gjennom flere godkjenningsprosedyrer hos sikkerhetstjenestene, og det må avsettes et eget budsjett til utbyggingen.

Tunneltrusselen ble for alvor oppdaget under Gaza-krigen sommeren 2014. Da ødela de israelske styrkene mer enn 30 angrepstunneler mellom Gaza og Israel. I tiden etter krigen har det kommet flere rapporter om at Hamas er i gang med å bygge nye slike tunneler med tanke på framtidige angrep.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise