Nytt sikkerhetssystem skal avsløre terrortunneler

Utgraving av nye tunneler mellom Gaza og Israel skal snart kunne avsløres allerede mens gravearbeidet pågår.

Fra innsiden av en av terrortunnelene til Hamas som ble avdekket av det israelske forsvaret i sommer. (Foto: IDF / Flickr.com)
Fra innsiden av en av terrortunnelene til Hamas som ble avdekket av det israelske forsvaret i sommer. (Foto: IDF / Flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det israelske selskapet Elbit Systems utvikler et sensorbasert overvåkingssystem som skal utplasseres langs hele den israelske Gaza-grensen for å overvåke aktivitet under bakken, ifølge Ynetnews.com. Slik skal Israels innbyggere beskyttes mot infiltrasjon fra Hamas-terrorister gjennom tunneler under grensen.

Elbit har arbeidet med å utvikle systemet i to måneder nå, og selskapet opplyser at de allerede har produsert presise sensorer som vil være i stand til å avdekke aktivitet under bakken. De har hatt både forsvarsdepartementet og andre israelske selskaper med på laget i utviklingsprosessen. Systemet er det første av sitt slag i verden, og er utviklet på rekordtid.

Overvåkningssystemet er utviklet som et direkte gjensvar på tunneltrusselen fra Gaza, slik rakettforsvarssystemet Iron Dome ble utviklet som et direkte gjensvar på rakettrusselen. Nyvinningen er allerede utplassert langs deler av Gaza-grensen, men for at det skal komme i bruk langs hele grensen må systemet først gjennom flere godkjenningsprosedyrer hos sikkerhetstjenestene, og det må avsettes et eget budsjett til utbyggingen.

Tunneltrusselen ble for alvor oppdaget under Gaza-krigen sommeren 2014. Da ødela de israelske styrkene mer enn 30 angrepstunneler mellom Gaza og Israel. I tiden etter krigen har det kommet flere rapporter om at Hamas er i gang med å bygge nye slike tunneler med tanke på framtidige angrep.

Forrige artikkelInnenriksdepartementet: Vi lærer barna å elske jihad
Neste artikkelIsraelsk araber angrepet med kniv
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/