Rakettangrep på uavhengighetsdagen

En rakett avfyrt fra Gaza på vei mot Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
På under ett døgn er det skutt over 90 raketter mot Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

Raketten fra Gaza slo ned på et åpent område i Sha’ar Hanegev-regionen, og ingen kom til skade. Rakettalarmen gikk i flere av de omkringliggende landsbyene. Etter det IDF erfarer, var det ikke Hamas, men opprørere som handlet på egen hånd som sto bak rakettangrepet. IDF tolker ikke angrepet som en start på en ny eskalering av konflikten, men mener det sannsynligvis var et enkelttilfelle, ifølge Ynetnews.com.

Dette var den fjerde gangen en rakett ble avfyrt fra Gaza mot Israel etter krigen sommeren 2014, og den første siden 20. desember, skriver Jerusalem Post.

Israel holder de Hamas-kontrollerte myndighetene ansvarlige for angrepene fra Gaza, og ved midnattstid torsdag besvarte israelske styrker rakettangrepet ved å angripe en av Hamas’ utposter ved Beit Hanoun nord på Gaza-stripen med ild fra tanks. Det er ikke meldt om personskader på palestinsk side etter det israelske motangrepet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag