Rakettangrep på uavhengighetsdagen

Torsdag kveld ble en rakett avfyrt fra Gaza mot Israel for første gang på fire måneder. Det israelske forsvaret besvarte angrepet senere samme kveld.
En rakett avfyrt fra Gaza på vei mot Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
På under ett døgn er det skutt over 90 raketter mot Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

Raketten fra Gaza slo ned på et åpent område i Sha’ar Hanegev-regionen, og ingen kom til skade. Rakettalarmen gikk i flere av de omkringliggende landsbyene. Etter det IDF erfarer, var det ikke Hamas, men opprørere som handlet på egen hånd som sto bak rakettangrepet. IDF tolker ikke angrepet som en start på en ny eskalering av konflikten, men mener det sannsynligvis var et enkelttilfelle, ifølge Ynetnews.com.

Dette var den fjerde gangen en rakett ble avfyrt fra Gaza mot Israel etter krigen sommeren 2014, og den første siden 20. desember, skriver Jerusalem Post.

Israel holder de Hamas-kontrollerte myndighetene ansvarlige for angrepene fra Gaza, og ved midnattstid torsdag besvarte israelske styrker rakettangrepet ved å angripe en av Hamas’ utposter ved Beit Hanoun nord på Gaza-stripen med ild fra tanks. Det er ikke meldt om personskader på palestinsk side etter det israelske motangrepet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise