Tre soloterrorister angrep i helgen

To knivangrep og ett bilangrep fant sted i Jerusalem og Hebron i helgen.

Grensepolitimannen i sykehussengen ble knivstukket ved Patriarkene Hule i Hebron i helgen. (Foto: Det israelske politiet)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Fredag kveld forsøkte en 16 år gammel palestinsk ungdom fra Øst-Jerusalem å stikke en israelsk grensepolitimann med en slakterkniv, ifølge det israelske forsvarets foreløpige granskningsrapport. Angrepet fant sted i bydelen A-Tur omtrent ved midnatt. Gjerningsmannen ble overmannet av to israelske soldater på stedet før han rakk å skade politimannen. Han klarte å flykte til fots, og trakk fram en ny kniv mens han løp etter to andre soldater noen meter lenger borte. Da den væpnede angriperen nektet å adlyde ordre om å stanse, skjøt soldatene ham. Han ble erklært død på stedet.

 

Kastet stein og brannbomber etterpå

De palestinske selvstyremyndighetene har udokumentert påstått at det ikke var noe knivangrep, og at drapet på 16-åringen var en ”ren henrettelse av en palestinsk ungdom”. Lørdag ettermiddag samlet noen titalls ungdommer seg i bydelen og startet en voldelig demonstrasjon i protest mot drapet på knivdesperadoen. De satte fyr på bildekk og kastet steiner og brannbomber mot israelsk politi og sikkerhetsstyrker. En politimann ble skadet av steinkasting under sammenstøtene. Om lag 20 demonstranter ble truffet av gummikuler som sikkerhetsstyrkene skjøt med i selvforsvar mens de oppløste demonstrasjonen.

 

Knivstakk politimann ved Patriarkenes hule

Lørdag kveld fant det sted et nytt knivangrep. Da ble en israelsk grensepolitimann knivstukket i hodet og brystet av en palestiner i nærheten av Patriarkenes hule i Hebron. Gjerningsmannen ble skutt på stedet av soldater, og døde etter noen timer. Knivofferet ble brakt til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem med moderate skader. Dette melder Ynetnews.com.

 

Kjørte på fire politimenn

Lørdag kveld fant det også sted et bilangrep i bydelen A-Tur i Jerusalem, hvor opptøyene foregikk på ettermiddagen. Fire grensepolitimenn ble påkjørt i angrepet og innlagt på sykehus etterpå. Tre av dem slapp fra angrepet med lettere skader, og en av dem er moderat skadet. Gjerningsmannen klarte å flykte fra åstedet, men en mistenkt ble arrestert dagen etter. Bilen ble funnet i nærheten av åstedet kort tid etter angrepet.

 

Kastet stein på ordføreren

Jerusalems ordfører Nir Barkat kjørte til åstedet for bilangrepet etter kort tid, og bilen hans ble angrepet av ukjente steinkastere. En av steinene forårsaket litt skade på bilen, men ingen personer ble skadet. Utover kvelden oppsto det nye voldelige opptøyer i bydelen.

Sikkerhetsminister Yitzhak Aharonovitch roser sikkerhetsstyrkene som skjøt og drepte de to knivangriperne.

– Det å eliminere terroristen på stedet er riktig respons på slike knivangrep, uttaler han ifølge Times of Israel.

– Etter min erfaring vil vi komme til å oppleve en økende bølge av terrorangrep og forsøk på angrep. Politiets jobb er å stanse angrepene, og når det ikke er mulig, å gjøre slik som i disse to tilfellene, sier han.

– Det er umulig å stanse ensomme ulver. Terroristene som gjennomførte disse angrepene var ikke engasjert av noen bestemt terrororganisasjon, legger han til.

Angrepene i helgen kommer etter en periode med relativt rolige tilstander i Jerusalem så langt dette året.

Forrige artikkelIsraelerne er mer lykkelige enn amerikanere, briter og tyskere
Neste artikkelPågrepet for å ha kastet brannbomber
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/