Væpnede menn fra Syria plasserte bombe i Israel

Gjerningsmennene som utplasserte en bombe på israelsk side av grensen på Golan-høydene ble drept av israelske styrker søndag kveld.

Skjermdump fra Ynetnews.com.

Søndag kveld omtrent klokken 21.30 lokal tid tok fire personer seg inn på israelsk territorium fra Syria. De forsøkte å utplassere en bombe for å ramme israelske grensesoldater, men ble observert av en israelsk patrulje. Det israelske luftvåpenet rykket ut og angrep gjerningsmennene, og minst tre av dem ble drept i angrepet, ifølge Ynetnews.com.

Hendelsen fant sted lengst nord på Golan-høydene, i nærheten av Har Dov, i området der Israels grense mot Syria møter buffersonen mot Libanon.

– Ethvert forsøk på å ramme våre soldater vil bli møtt med et bestemt svar, slik IDF gjorde i kveld da de stanset et forsøk på terrorangrep, sa statsminister Netanyahu i en kommentar etter hendelsen.

I mars 2014 gjorde to Hizbollah-krigere et lignende forsøk på å utplassere en bombe samme sted.

Bombeangrepsforsøket kan ha vært en reaksjon på at Israel ifølge arabiske medier har gjennomført luftangrep i Syria i uken som gikk. Al Arabiya rapporterte lørdag at israelske fly onsdag hadde angrepet en last med syriske scud-raketter som var på vei til Hizbollah. Al Jazeera meldte at det israelske luftvåpenet fredag hadde bombet flere av den syriske hærens og Hizbollahs militærstillinger nær grensen mellom Syria og Libanon, og at flere skulle være drept i angrepet. Målet skulle være våpenlagre med blant annet langdistansemissiler.

Verken IDF eller Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon har bekreftet at Israel sto bak slike angrep, men Ya’alon uttalte under et arrangement lørdag at ”Iran fortsetter å forsøke å bevæpne Hizbollah, og streber etter å utstyre den libanesiske terrororganisasjonen med avanserte og presise våpen”.

– Den iranske revolusjonsgarden og Hizbollah vet at dette er en rød linje for Israel, og at vi ikke kommer til å kompromisse om det. Vi vil ikke akseptere at avanserte våpen kommer i terrororganisasjonenes hender, og særlig ikke Hizbollahs. Vi vil gå hvor som helst, når som helst, for å sette en stopper for det, sa han.

Forrige artikkelHvordan Israel kan løse Californias tørkeproblemer
Neste artikkelIsraelerne er mer lykkelige enn amerikanere, briter og tyskere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/