Væpnede menn fra Syria plasserte bombe i Israel

Gjerningsmennene som utplasserte en bombe på israelsk side av grensen på Golan-høydene ble drept av israelske styrker søndag kveld.
Skjermdump fra Ynetnews.com.

Søndag kveld omtrent klokken 21.30 lokal tid tok fire personer seg inn på israelsk territorium fra Syria. De forsøkte å utplassere en bombe for å ramme israelske grensesoldater, men ble observert av en israelsk patrulje. Det israelske luftvåpenet rykket ut og angrep gjerningsmennene, og minst tre av dem ble drept i angrepet, ifølge Ynetnews.com.

Hendelsen fant sted lengst nord på Golan-høydene, i nærheten av Har Dov, i området der Israels grense mot Syria møter buffersonen mot Libanon.

– Ethvert forsøk på å ramme våre soldater vil bli møtt med et bestemt svar, slik IDF gjorde i kveld da de stanset et forsøk på terrorangrep, sa statsminister Netanyahu i en kommentar etter hendelsen.

I mars 2014 gjorde to Hizbollah-krigere et lignende forsøk på å utplassere en bombe samme sted.

Bombeangrepsforsøket kan ha vært en reaksjon på at Israel ifølge arabiske medier har gjennomført luftangrep i Syria i uken som gikk. Al Arabiya rapporterte lørdag at israelske fly onsdag hadde angrepet en last med syriske scud-raketter som var på vei til Hizbollah. Al Jazeera meldte at det israelske luftvåpenet fredag hadde bombet flere av den syriske hærens og Hizbollahs militærstillinger nær grensen mellom Syria og Libanon, og at flere skulle være drept i angrepet. Målet skulle være våpenlagre med blant annet langdistansemissiler.

Verken IDF eller Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon har bekreftet at Israel sto bak slike angrep, men Ya’alon uttalte under et arrangement lørdag at ”Iran fortsetter å forsøke å bevæpne Hizbollah, og streber etter å utstyre den libanesiske terrororganisasjonen med avanserte og presise våpen”.

– Den iranske revolusjonsgarden og Hizbollah vet at dette er en rød linje for Israel, og at vi ikke kommer til å kompromisse om det. Vi vil ikke akseptere at avanserte våpen kommer i terrororganisasjonenes hender, og særlig ikke Hizbollahs. Vi vil gå hvor som helst, når som helst, for å sette en stopper for det, sa han.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise