Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Angrep avverget i Jerusalem og på Vestbredden

Trikkestasjonen i Givat Hamivtar, hvor angrepet mandag formiddag fant sted. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Trikkestasjonen i Givat Hamivtar, hvor angrepet mandag formiddag fant sted. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Palestinsk mann angrep sikkerhetsvakt i Jerusalem, og to palestinere forsøkte å knivstikke israelske soldater på Vestbredden.

Mandag formiddag forsøkte en palestinsk mann å angripe en israelsk sikkerhetsvakt ved trikkestasjonen i Givat Hamivtar, nær området French Hill, ifølge Ynetnews.com. Vakten ble angrepet bakfra, og var usikker på om han ble slått eller angrepet med våpen. Da angriperen stakk hånden i lommen for å få tak i noe, fryktet vaktene omkring at det var en kniv han strakte seg etter, og avfyrte varselsskudd for å få ham til å stanse. Da han ikke adlød ordren, skjøt en av de andre vaktene ham i beina. Gjerningsmannen ble moderat skadet og får behandling på Hadassah-sykehuset. Ingen andre ble skadet, og det ble ikke funnet noen kniv på ham. Det er uklart hva som var planen med angrepet.

I den jødiske bosetningen Yakir i Samaria på Vestbredden gikk to palestinske menn til angrep mot israelske soldater søndag kveld, ifølge Times of Israel. Den ene av dem ble stanset med makt da han trakk kniv mot soldatene. Den andre stakk av fra åstedet, men ble pågrepet av israelske styrker senere på kvelden. Begge er fengslet i påvente av avhør.

Hendelsene føyer seg inn i en bølge av angrepsforsøk den senere tiden. Forrige helg gikk tre soloterrorister til angrep mot israelere.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart