Angrep avverget i Jerusalem og på Vestbredden

Palestinsk mann angrep sikkerhetsvakt i Jerusalem, og to palestinere forsøkte å knivstikke israelske soldater på Vestbredden.

Trikkestasjonen i Givat Hamivtar, hvor angrepet mandag formiddag fant sted. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)
Trikkestasjonen i Givat Hamivtar, hvor angrepet mandag formiddag fant sted. (Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons)

Mandag formiddag forsøkte en palestinsk mann å angripe en israelsk sikkerhetsvakt ved trikkestasjonen i Givat Hamivtar, nær området French Hill, ifølge Ynetnews.com. Vakten ble angrepet bakfra, og var usikker på om han ble slått eller angrepet med våpen. Da angriperen stakk hånden i lommen for å få tak i noe, fryktet vaktene omkring at det var en kniv han strakte seg etter, og avfyrte varselsskudd for å få ham til å stanse. Da han ikke adlød ordren, skjøt en av de andre vaktene ham i beina. Gjerningsmannen ble moderat skadet og får behandling på Hadassah-sykehuset. Ingen andre ble skadet, og det ble ikke funnet noen kniv på ham. Det er uklart hva som var planen med angrepet.

I den jødiske bosetningen Yakir i Samaria på Vestbredden gikk to palestinske menn til angrep mot israelske soldater søndag kveld, ifølge Times of Israel. Den ene av dem ble stanset med makt da han trakk kniv mot soldatene. Den andre stakk av fra åstedet, men ble pågrepet av israelske styrker senere på kvelden. Begge er fengslet i påvente av avhør.

Hendelsene føyer seg inn i en bølge av angrepsforsøk den senere tiden. Forrige helg gikk tre soloterrorister til angrep mot israelere.

Forrige artikkelTo FN-soldater truffet av granater fra Syria
Neste artikkelAntisemittisk hærverk i København
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/