Arrestert for terrorplanlegging på Kypros

Kypriotisk politi arresterte i forrige uke en mann de mener er tilknyttet Hizbollah. Politiet mistenker at mannen planla bombeangrep mot israelske mål på Kypros.
Den arresterte mistenkes å ha forbindelse til Hizbollah-leder Hassan Nasrallah. (Illustrasjonsfoto: Flickr.com / CC)
Den arresterte mistenkes å ha forbindelse til Hizbollah-leder Hassan Nasrallah. (Illustrasjonsfoto: Flickr.com / CC)

Den mistenkte er en 26 år gammer libanesisk-kanadisk mann. Han ble arrestert av politiet på Kypros 27. mai, skriver ynetnews.com. Mannen oppbevarte to tonn av det eksplosive materialet ammoniumnitrat i kjelleren der han holdt til da han ble pågrepet. Stoffet brukes i kunstgjødsel, men er også en vanlig ingrediens i bomber.

Politiet mistenker mannen for å ha planlagt angrep mot israelske interesser på Kypros, ifølge tre lokale aviser. Avisene skrev fredag at myndighetene etterforsker en mulig forbindelse mellom den pågrepne og terrororganisasjonen Hizbollah. To av avisene skrev at den pågrepne mannen antas å ha nær forbindelse med Hizbollahs leder Hassan Nasrallah.

Den mistenkte kom til Kypros den tredje uken i mai, og holdt til i et toetasjes hus i et boligområde i utkanten av kystbyen Larnaca.

Israel har ambassade i Kypros’ hovedstad Nicosia. Middelhavsøya er et populært feriemål for israelske turister.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise