Israel forsterker rakettskjoldet ved Gaza

Iron Dome-batteri utplassert ved Ashkelon. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)
Det israelske forsvaret har utplassert rakettforsvaret Iron Dome ved Beersheba. (Illustrasjonsfoto: IDF / Flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Forsvaret plasserte ut minst to batterier fra rakettforsvarssystemet Iron Dome i Sør-Israel fredag, ifølge Times of Israel. Batteriene er utplassert ved byene Ashdod og Netivot. Ifølge Channel 10 er ytterligere ett batteri utplassert ved Ashkelon.

Tiltakene gjøres to dager etter at tre raketter ble avfyrt fra Gaza mot Israel. En gruppe salafister, som er tilhengere av Den islamske staten og rivaler av Hamas, har tatt på seg ansvaret for angrepene. De tre rakettene landet på åpne områder og forårsaket ingen skader. Det israelske luftforsvaret besvarte ved å angripe tre terrorbaser som tilhørte Hamas. Ingen ble skadet i de israelske motangrepene. Fordi Hamas har kontrollen over myndighetene i Gaza, holder Israel dem ansvarlige for angrep fra territoriet deres.

Kilder i det israelske forsvaret uttrykker bekymring over at IS-tilhengerne truer med å ramme Israel flere ganger, på grunn av den interne konflikten IS har med Hamas.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hamas forsøker å forhindre at det avfyres raketter mot Israel. IDF oppfatter det slik at Hamas ikke ønsker at dette skal utarte til en ny krig, og at det er rimelige muligheter for at roen blir bevart gjennom sommeren, sier en forsvarskilde til Channel 10.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag