Innbyggere ved Gaza-grensen: – Vi hører at det graves tunneler under bakken

Det israelske forsvaret er i gang med nye skritt i kampen mot tunneltrusselen fra Hamas.

Dette er en av terrortunnelene som tidligere er blitt avdekket av IDF. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Dette er en av terrortunnelene som tidligere er blitt avdekket av IDF. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Lokale israelske innbyggere i nærheten av Gaza-grensen sier at de kan høre lyder fra gravearbeid under jorden, ifølge Jerusalem Post. Vitnene forteller at gravingen foregår uavbrutt.

– Vi har lagt fram klager på dette for sikkerhetsstyrkene, som ser nærmere på saken, sier en kilde til Jerusalem Posts hebraiskspråklige søsterpublikasjon Ma’ariv.

 

Tror det vil komme ny krig

Dette kommer fram like etter at enda et rakettangrep mot Israel ble begått av terrorister i Gaza. Slike angrep har skjedd tre ganger på mindre enn to uker. De lokale innbyggerne i grenseområdet er ikke i tvil om at det vil måtte komme en ny krig mot Hamas. Spørsmålet er bare når.
Allerede i oktober bekjentgjorde Hamas at de jobber med å bygge ut nye underjordiske terrortunneler fra Gaza til Israel. Tunnelene skal etter Hamas’ plan brukes til å infiltrere Israel med væpnede styrker. Det israelske forsvaret avdekket og ødela over 30 slike tunneler under Gaza-krigen 2014.

 

Ny teknologi for å møte tunneltrusselen

– Vi kommer til å løse utfordringen fra terrortunnelene, sa generalmajor Nimrod Shefer under den forsvarspolitiske Herzliya-konferansen i helgen.

Han viser til at det nettopp er utviklet et nytt, sensorbasert overvåkingssystem som skal gjøre det mulig for Israel å registrere aktivitet under bakken. Slik skal nye tunneler avsløres allerede mens utgravingen foregår, før de er ferdige. Offiseren sier at forsvaret allerede har begynt å utplassere komponenter til det nye systemet langs Gaza-grensen.

– Vi har teknologien i hendene våre. På samme måte som vi løste utfordringen med å avskjære raketter i luften, vil vi løse utfordringen med de underjordiske tunnelene, sa han.

Samtidig understreket han at det er viktigere enn noen gang med et sterkt forsvar som står parat til innsats, fordi Hizbollah og Hamas ruster opp våpenlagrene sine.

Forrige artikkelIsrael testet virkningene av atomangrep
Neste artikkelSommeravslutning i palestinsk barnehage
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/