Stanset knivangrep i Jerusalem

En 25 år gammel palestinsk mann fra Hebron planla knivterror i gamlebyen i Jerusalem.

Skjermdump fra Times of Israel.
Skjermdump fra Times of Israel.

Mannen ble pågrepet ved Damaskus-porten av israelsk politi søndag, ifølge Times of Israel. Han ble pågrepet da han vakte mistenksomhet ved oppførselen sin like etter at han kom ned fra Tempelhøyden, hvor han hadde vært med på bønn. Under avhør på stedet tilsto han at han hadde planlagt et knivangrep. Han ble stanset like før han fikk gjennomført knivterroren, fordi politiet oppfattet oppførselen hans som mistenkelig. Han hadde gjemt en bag med en kniv og noen skrujern like ved ved Damaskus-porten. Dette var våpnene han hadde tenkt å bruke.

Terrorplanen føyer seg inn i rekken av soloterrorister som har slått til den senere tiden. Bølgen av slike angrep i Jerusalem og på Vestbredden begynte i Jerusalem i oktober i fjor.

To 17 år gamle israelere ble moderat skadet i et slikt knivangrep ved Damaskusporten 24. mai.

Forrige artikkelEva Floersheim i MIFF Østfold: Det flerkulturelle Israel
Neste artikkelIS har satt kursen mot Golan
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/