Palestiner drept da han angrep grensepolitiet

En palestinsk mann forsøkte å kaste en bombe mot israelsk grensepoliti i Jenin onsdag morgen. Han ble drept av israelske styrker under angrepsforsøket.

Skjermdump fra Ha'aretz.
Skjermdump fra Ha'aretz.

Tropper fra det israelske grensepolitiet var på oppdrag i Jenin onsdag morgen. Ifølge Times of Israel var troppene der for å gjennomføre arrestasjoner. Da de israelske styrkene var i ferd med å forlate byen, ble de oppmerksomme på at en person sto klar til å kaste en bombe mot dem. En av grensepolitimennene skjøt mannen, som døde av skadene før han rakk fram til sykehuset, ifølge kilder i det palestinske helsevesenet. Bomben falt fra hånden til gjerningsmannen da han ble skutt, og den eksploderte ved siden av ham like etterpå.

Ifølge Jerusalem Post ble tre personer arrestert av de israelske sikkerhetsstyrkene i Jenin. En av dem er anklaget for å være aktiv i Hamas. Til sammen ble ti personer arrestert på Vestbredden i løpet av natten. Ni av dem er pågrepet for å være involvert i terrorisme, og en av dem for vold og fredsforstyrrelser i et område med både sivile og soldater.

Kvelden før han gikk til angrep, skrev gjerningsmannen på Facebook at han hadde ”bestemt seg for å møte Allah”. Han skrev: ”Nå er det mulig å gjøre det jeg vil, å gjøre alt. Og jeg har bestemt meg for å møte Allah.”

Hamas hevder at gjerningsmannen var et av deres medlemmer, ifølge Ha’aretz. Han var 23 år gammel ifølge de tre avisene.

Det er to måneder siden forrige skyteepisode på Vestbredden.

Forrige artikkelSkuffelse i LO
Neste artikkelNetanyahu med ny invitasjon til Abbas
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/