Enda et rakettangrep fra Gaza i natt

Like etter klokken 02:00 i natt ble israelere i nærheten av Gaza vekket av rakettalarmen.

Iron Dome i aksjon mot rakett fra Gaza (Foto: Reuters via Jerusalem Post)
Rakettforsvaret Iron Dome skal ha skutt ned flere raketter fra Syria. (Illustrasjonsfoto: Reuters via Jerusalem Post)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Raketten slo ned og eksploderte i et ubebodd område i nærheten av Ashkelon og skal ikke ha gjort noen skade på personer eller materiell.

Det israelske forsvaret (IDF) har sendt ut mannskap for å finne restene av raketten, skriver Times of Israel.

Etter soloppgang noen timer senere besvarte det israelske luftforsvaret IAF angrepet ved å bombe et terrormål i nærheten av flyktningeleiren El Bureij. Hamas-eide Al-Aqsa Radio skal ikke ha fått meldinger om skader, ifølge Times of Israel.

IDFs talsmann skrev i en pressemelding at IDF ikke vil tolerere forsøk på å skade israelske innbyggere og at de holder Hamas ansvarlig for angrepet selv om det trolig er en annen gruppe som står bak.

Jerusalem Post skriver at rakettskyting fra Gaza mot Israel har skjedd nesten ukentlig den siste tiden.

Natt til onsdag 24. juni skal en gruppe med Al-Qaida-sympatier ha skutt en rakett mot det sørlige Israel uten å skade noen personer i Israel, ifølge Jerusalem Post.

MIFF skrev også om rakettangrep fra Gaza lørdag kveld 6. juni og torsdag kveld 11. juni.

 

Forrige artikkelAtomkappløpet mellom shia og sunni akselererer
Neste artikkelTerrordrapsmann var lønnsmottaker i palestinske myndigheter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.