Ber Iran om våpen fra terrortunnel

– Denne tunnelen er omkring 3,5 kilometer lang og går inn i Israel, sier terroristen fra Fatahs Al-Aqsa Martyrbrigader.

Skjermdump fra Wattan, via Palestinian Media Watch.
Skjermdump fra Wattan, via Palestinian Media Watch.

29. juni sendte den palestinske tv-kanalen Wattan en reportasje fra den iranske tv-stasjonen Al-Alam. Bildene viser et maskert medlem av Fatahs Al-Aqsa Martyrbrigader som inviterer reporteren ned i en angrepstunnel.

– Da vi møtte de islamske krigerne [ribat] i denne tunnelen, sa de at våpnene i deres hender og deres krigsforberedelser mot den israelske fienden er det som gir dem grunn til å leve, sier reporteren til Al-Alam.

Terroristen hevder tunnelen er omkring 3,5 kilometer lang og “krysser grensen mellom Gaza-stripen og den zionistiske fienden”.

– Vi bruker all vår tid på å få penger til å oppfylle vår plikt overfor det okkuperte landet og frigjøre det fra den zionistiske enheten. Det er derfor vi ber [om penger]… spesielt [fra] Iran, som er en kjent og langvarig støttespiller for motstandskampen og den palestinske saken, sier den maskerte mannen.

– Motstandskampens bok er fortsatt åpen, og dens siste linje vil ikke bli skrevet før Palestina er frigjort, sier den iranske reporteren.

Under Gaza-krigen i 2014 oppdaget israelske forsvarsstyrker en rekke tunneler som gikk fra Gaza-stripen og inn under grensen og mot israelske tettsteder. Tunnelene ble ødelagt, men det er frykt i Israel for at nye tunneler blir gravd og brukes i framtidige terrorangrep.

Se tv-klippet som er oversatt av Palestinian Media Watch.

Forrige artikkel– Riktig å tvangsfore sultestreikere
Neste artikkelMIFF krever stans i offentlig finansiering av filmfestival
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.