Netanyahu: – Iransk offiser stod bak angrep

Fredag morgen ble fire eller fem medlemmer av Islamsk Jihad drept i et israelsk angrep omkring 15 kilometer inn i Syria. - Vi er ikke interessert i å trappe opp, sier Benjamin Netanyahu.
Statsminister Benjamin Netanyahu besøker forsvarsstyrker ved Israels nordgrense. (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu besøker forsvarsstyrker ved Israels nordgrense. (Foto: GPO)

Torsdag 20. august ble Israel angrepet med fire raketter fra Syria. Israel svarte umiddelbart med artilleribombardement mot flere militære mål i Syria. I følge syriske myndigheter ble én soldat drept og flere skadet. Fredag morgen fortsatte det militære svaret med et målrettet angrep mot terrorcellen som IDF mener stod bak rakettangrepene.

– Vi rammet i dag morges et kjøretøy hvor det var minst fire mennesker, sier en israelsk militærkilde til Times of Israel. Andre kilder sier fem eller seks personer ble rammet.

– Vi har ingen intensjon om å trappe opp denne konfrontasjonen, men vi kommer til å fortsette å svare på angrep mot israelske sivile slik som før, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

– De som er raske med å omfavne Iran bør vite at en iransk offiser ledet og støttet cellen som angrep Israel, la Netanyahu til.

Syrisk TV hevder at de som ble drept i angrepet, var ubevæpnede sivile. Hovedkvarteret til Islamsk Jihad ligger i Damaskus, men de har de siste årene hatt Gaza-stripen som sitt hovedområde for angrep mot Israel.

Militæranalytiker Ron Ben-Yishai, som skriver for Yedioth Aharonoth, tror rakettangrepet mot Israel torsdag var en hevn fra Irans og Hizbollahs side etter at fem Hizbollah-medlemmer ble drept i et israelsk luftangrep for tre uker siden. Han tror ikke Iran er interessert i noen opptrapping mot Israel nå. Hizbollah er dypt involvert i krigen i Syria. Det ble brukt langtrekkende raketter for å gjøre det klart hvem som stod bak angrepet, men rakettene ble avfyrt mot åpent område for ikke å tvinge Israel til å starte en større militæroperasjon mot Hizbollah på Golan og i Libanon, mener Ben-Yishai.

Bildet som er publisert i arabiske sosiale medier skal vise røyk som stiger opp fra stedet hvor Israel angrep en terrorcelle fra Islamsk Jihad 21. august 2015. (Foto via jpost.com)
Bildet som er publisert i arabiske sosiale medier, skal vise røyk som stiger opp fra stedet hvor Israel angrep en terrorcelle fra Islamsk Jihad 21. august 2015. (Foto via jpost.com)

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise