Islamsk Stat prøvde å angripe Ashkelon med rakett

Angrepsforsøk på årets første skoledag.

Rakettangrep fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Rakettangrep fra Gaza mot Israel. Dette bildet er fra Gaza-krigen i 2014. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Tirsdag 1. september ble det avfyrt en rakett fra Beit Lahiya-området på Gaza-stripen mot byen Ashkelon i Israel. Avfyringen utløste rakettalarm i israelske byer og tettsteder i nærheten av Gaza, men raketten slo ned innenfor grensene av Gaza, melder Jerusalem Post.

Gruppen Ansar Bayt al-Maqdis, også kjent som Sinai-provinsen til Islamsk Stat, har meldt at de stod bak raketten. Angrepet fant sted samme dag som 2,2 millioner elever i Israel starter et nytt skoleår. Også tidligere år har angrep mot Israel kommet første skoledag, særlig på morgenen når israelske familier er på vei til barnehage og skole.

En israelsk soldat ble moderat skadet under en arrestoperasjon nord på Vestbredden natt til tirsdag 1. september, melder Times of Israel.

Islamsk Stat i Sinai truer Israel med flere rakettangrep i forbindelse med starten på skoleåret. (Skjermdump via Twitter)
Islamsk Stat i Sinai truer Israel med flere rakettangrep i forbindelse med starten på skoleåret. (Skjermdump via Twitter)
Forrige artikkelFisk og reker skal stanse våpensmugling
Neste artikkelAldri har jødene vært mer samlet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -