Nytt alarmsystem for granatangrep fra Gaza

Israelske innbyggere i nærheten av Gaza-stripen vil kunne få 15 sekunders varsel før granatangrep fra Gaza, når det nye alarmsystemet tas i bruk i oktober.

Terrorister i Gaza avfyrer en granat mot Israel. Bildet er tatt 29. mai 2015, og mennene tilhører DFLP. (Illustrasjonsfoto: Flash90)
Terrorister i Gaza avfyrer en granat mot Israel. Bildet er tatt 29. mai 2015, og mennene tilhører DFLP. (Foto: Flash90)

Alarmsystemet som i dag varsler innbyggerne i grenseområdet rundt Gaza om rakettangrep, gir dem om lag 15 sekunder til å komme seg i sikkerhet i nærmeste bombesikrede rom. Søndag offentliggjorde det israelske forsvaret at et lignende alarmsystem snart er ferdig utviklet for å varsle om granatangrep. Det eksisterende alarmsystemet fanger nemlig ikke opp granatangrep like godt som rakettangrep, da granater ofte sendes over kortere avstander og i lavere høyde enn raketter. Granater har ofte slått ned i området uten at innbyggerne har rukket å få noe forvarsel i det hele tatt, eller bare noen få sekunder etter at alarmen gikk. Granatalarmsystemet som nå er utviklet, har som mål å gi innbyggerne like god tid på å søke tilflukt ved granatangrep som ved rakettangrep. Selv om det fortsatt dreier seg om maksimalt 15 sekunders varsel, avhengig av avfyringssted og hvilken type granat det dreier seg om, vil det nye systemet altså tross alt kunne bedre sikkerhetssituasjonen betraktelig.

Ifølge Israel Hayom opplyser IDF at alarmsystemet har gjennomgått vellykket testing, og vil være fullt operativt i løpet av oktober.

Under Gaza-krigen 2014 var det et granatangrep med svært kort forvarsel som drepte den fire år gamle israelske gutten Daniel Tregerman.

Forrige artikkelSkeptiske til palestinernes trusler
Neste artikkel11 terrormistenkte arrestert
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/