Nytt alarmsystem for granatangrep fra Gaza

Israelske innbyggere i nærheten av Gaza-stripen vil kunne få 15 sekunders varsel før granatangrep fra Gaza, når det nye alarmsystemet tas i bruk i oktober.
Terrorister i Gaza avfyrer en granat mot Israel. Bildet er tatt 29. mai 2015, og mennene tilhører DFLP. (Illustrasjonsfoto: Flash90)
Terrorister i Gaza avfyrer en granat mot Israel. Bildet er tatt 29. mai 2015, og mennene tilhører DFLP. (Foto: Flash90)

Alarmsystemet som i dag varsler innbyggerne i grenseområdet rundt Gaza om rakettangrep, gir dem om lag 15 sekunder til å komme seg i sikkerhet i nærmeste bombesikrede rom. Søndag offentliggjorde det israelske forsvaret at et lignende alarmsystem snart er ferdig utviklet for å varsle om granatangrep. Det eksisterende alarmsystemet fanger nemlig ikke opp granatangrep like godt som rakettangrep, da granater ofte sendes over kortere avstander og i lavere høyde enn raketter. Granater har ofte slått ned i området uten at innbyggerne har rukket å få noe forvarsel i det hele tatt, eller bare noen få sekunder etter at alarmen gikk. Granatalarmsystemet som nå er utviklet, har som mål å gi innbyggerne like god tid på å søke tilflukt ved granatangrep som ved rakettangrep. Selv om det fortsatt dreier seg om maksimalt 15 sekunders varsel, avhengig av avfyringssted og hvilken type granat det dreier seg om, vil det nye systemet altså tross alt kunne bedre sikkerhetssituasjonen betraktelig.

Ifølge Israel Hayom opplyser IDF at alarmsystemet har gjennomgått vellykket testing, og vil være fullt operativt i løpet av oktober.

Under Gaza-krigen 2014 var det et granatangrep med svært kort forvarsel som drepte den fire år gamle israelske gutten Daniel Tregerman.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise