Døde etter angrep av steinkastere

En israelsk mann mistet kontroll over bilen da ukjente gjerningsmenn kastet steiner på den mens han kjørte i Øst-Jerusalem søndag kveld. Han ble innlagt på sykehus etter bilkollisjonen, og døde mandag morgen.

Skjermdump fra Times of Israel.

64 år gamle Alexander Levlovitz kjørte bil med to passasjerer i bydelen Øst-Talpiot i Øst-Jerusalem søndag kveld. Da ble han angrepet av ukjente steinkastere. Mens bilen ble bombardert med steiner, mistet han kontrollen over kjøringen. Dette førte til at han kjørte i grøfta og traff en stolpe. De to passasjerene slapp fra hendelsen med lettere skader. Levlovitz ble innlagt på sykehus etter kollisjonen, og døde mandag morgen, ifølge blant andre Times of Israel.

Det er foreløpig ikke bekreftet hva som var den direkte årsaken til Levlovitz’ død. Rettsmedisinere utfører obduksjon på ham for å avklare om han kan ha fått et hjerteinfarkt underveis i hendelsesforløpet, eller om han døde av skadene han fikk i kollisjonen.

De tre som kjørte bil sammen, var på vei hjem etter å ha vært ute på feiring av den første kvelden i den jødiske nyttårshøytiden.

Politiets teori er at steinkasterne er palestinere fra den nærliggende bydelen Sur Baher, i utkanten av Øst-Jerusalem. Channel 2 rapporterer at de også skal ha kastet steiner mot flere andre biler langs den samme veien.

 

Oppdatering onsdag 16. september:

Hjerteinfarkt omtales ikke lenger som en mulig dødsårsak. Politiet opplyser til Jerusalem Post at Levlovitz døde av skadene han ble påført i kollisjonen. Levlovitz ble begravet onsdag ettermiddag.

Jerusalems ordfører Nir Barkat fordømmer det dødbringende angrepet på det sterkeste.

– Drapet som fant sted nyttårsaften er enda et bevis på at steinkasting stiller på lik linje med andre terrorangrep. Det er ikke holdbart at det ikke finnes noe som avskrekker steinkastere som blir pågrepet, løslatt og deretter fortsetter å utføre terrorangrep, sier Barkat.

Netanyahu har varslet skjerpede tiltak for å bekjempe steinkasting den kommende tiden.

Forrige artikkelTredje dag med opptøyer på Tempelhøyden
Neste artikkelStøtt MIFFs kampanje mot kirkens Israel-hets
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/