Tatt for steinkastingen som drepte Alexander Levlovitz

Shin Bet melder at fire tenåringer er arrestert.

Abed Muhammad Abed Rabo Dawiat (17), Muhammad Salah Muhammad Abu Kaf (18) og Walid Fares Mustafa Atrash (18). (Foto: Shin Bet)
Abed Muhammad Abed Rabo Dawiat (17), Muhammad Salah Muhammad Abu Kaf (18) og Walid Fares Mustafa Atrash (18). (Foto: Shin Bet)
Alexander Levlovitz. (Foto: Privat via israelske medier)
Alexander Levlovitz. (Foto: Privat via israelske medier)

64 år gamle Alexander Levlovitz kjørte bil med to passasjerer i bydelen Øst-Talpiot i Øst-Jerusalem 13. september. Da ble han angrepet av ukjente steinkastere. Mens bilen ble bombardert med steiner, mistet han kontrollen over kjøringen. Dette førte til at han kjørte i grøfta og traff en stolpe. De to passasjerene slapp fra hendelsen med lettere skader. Levlovitz ble innlagt på sykehus etter kollisjonen, og døde noen timer senere. MIFF skrev om det dødelige steinkasterangrepet 15. september.

Lørdag 26. september melder den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet at fire palestinske tenåringer er arrestert mistenkt for å ha deltatt i steinkastingen. Ifølge Shin Bet er angriperne innbyggere i bydelen Sur Baher i Øst-Jerusalem. Identiteten til tre av de mistenkte, inkludert bilde, er offentliggjort. Identiteten til den yngste mistenkte angriperen er holdt tilbake.

Tenåringene skal ha innrømmet i forhør at de planla steinkasterangrep mot israelske kjøretøy på den jødiske nyttårsaften.

– Jeg gjennomførte angrepet på vegne av Hamas, skal Abed Muhammad Abed Rabo Dawiat ha sagt til Shin Bet.

Den israelske regjeringen har denne måneden vedtatt strengere straffer for angrep med stein og brannbomber. Regjeringen har også lettet på ildgivnings-begrensningene mot steinkastere.

– Moderiske objekter [som steiner og brannbomber] vil ikke bli kastet ustraffet, sier statsminister Benjamin Netanyahu.

Opposisjonsleder Isaac Herzog hilser nyheten om tenåringenes arrestasjon velkommen, og sier de må straffeforfølges etter lovens strengeste straff.

– Jeg håper dette vil virke som en avskrekking på dem som kaster steiner og brannbomber, skriver Herzog.

Forrige artikkelHva vil skje med Jerusalem dersom byen blir delt?
Neste artikkelVidere vekst for MIFF
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.