Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Avdekket terrorcelle fra Den islamske staten

Skjermdump fra Times of Israel.
Sju personer er arrestert for planlegging av terrorangrep i området rundt Nasaret. Ifølge israelsk etterretning har terrorcellen tilknytning til IS.

Etterretningstjenesten Shin Bet sier at de israelske araberne som utgjorde terrorcellen, hadde kjøpt inn våpen, samlet etterretning og planlagt angrep i nærheten av Nasaret.

Tre personer i Nord-Israel ble arrestert i løpet av august for å ha planlagt angrep i regi av IS.

En fjerde person som allerede er i fengsel og soner en livstidsdom for drap på en israelsk drosjesjåfør, er også tiltalt for å ha blitt med i IS, og for å ha hjulpet de tre med å anskaffe ulovlige våpen.

Tre andre personer er også tiltalt for å ha hjulpet terrorcellen.

 

Første IS-celle i Israel

Dette er den første IS-cellen som er avdekket i Israel. Israelske sikkerhetsstyrker mener at i overkant av 40 israelske borgere har reist til Syria og Irak for å bli med i IS i løpet av de siste to årene.

Alle de tre som utgjorde terrorcellen er fra byen Yafia i nærheten av Nasaret. De vedgår å være IS-medlemmer, og har tilstått i avhør at de har kjøpt inn våpen, trent på å bruke dem, samlet informasjon om politi- og militæraktivitet i området og planlagt terrorangrep for IS. De tre mennene er 19, 22 og 23 år gamle. Før de ble med i IS, var de aktive i den islamistiske salafistbevegelsen.

 

Planla skyting og brannbomber

Terrorcellen hadde planlagt å utføre et skyteangrep mot en militærbase i Migdal Haemek. De planla også å kaste molotov-coctails på politistasjoner og biler i Migdal Haemek og Nasaret. I tillegg planla de å kaste brannbomber på butikker i området som selger alkohol, fordi dette er forbudt etter islamsk lov.

På telefonen til en av de tre ble det funnet en video med instruksjoner i hvordan man går fram for å skjære over strupen på en ”vantro”.

Arrestasjonene ble offentliggjort torsdag.

Kilde: Times of Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart