Avdekket terrorcelle fra Den islamske staten

Sju personer er arrestert for planlegging av terrorangrep i området rundt Nasaret. Ifølge israelsk etterretning har terrorcellen tilknytning til IS.
Skjermdump fra Times of Israel.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Etterretningstjenesten Shin Bet sier at de israelske araberne som utgjorde terrorcellen, hadde kjøpt inn våpen, samlet etterretning og planlagt angrep i nærheten av Nasaret.

Tre personer i Nord-Israel ble arrestert i løpet av august for å ha planlagt angrep i regi av IS.

En fjerde person som allerede er i fengsel og soner en livstidsdom for drap på en israelsk drosjesjåfør, er også tiltalt for å ha blitt med i IS, og for å ha hjulpet de tre med å anskaffe ulovlige våpen.

Tre andre personer er også tiltalt for å ha hjulpet terrorcellen.

 

Første IS-celle i Israel

Dette er den første IS-cellen som er avdekket i Israel. Israelske sikkerhetsstyrker mener at i overkant av 40 israelske borgere har reist til Syria og Irak for å bli med i IS i løpet av de siste to årene.

Alle de tre som utgjorde terrorcellen er fra byen Yafia i nærheten av Nasaret. De vedgår å være IS-medlemmer, og har tilstått i avhør at de har kjøpt inn våpen, trent på å bruke dem, samlet informasjon om politi- og militæraktivitet i området og planlagt terrorangrep for IS. De tre mennene er 19, 22 og 23 år gamle. Før de ble med i IS, var de aktive i den islamistiske salafistbevegelsen.

 

Planla skyting og brannbomber

Terrorcellen hadde planlagt å utføre et skyteangrep mot en militærbase i Migdal Haemek. De planla også å kaste molotov-coctails på politistasjoner og biler i Migdal Haemek og Nasaret. I tillegg planla de å kaste brannbomber på butikker i området som selger alkohol, fordi dette er forbudt etter islamsk lov.

På telefonen til en av de tre ble det funnet en video med instruksjoner i hvordan man går fram for å skjære over strupen på en ”vantro”.

Arrestasjonene ble offentliggjort torsdag.

Kilde: Times of Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise