Home Den islamske staten (IS) Avdekket terrorcelle fra Den islamske staten

Avdekket terrorcelle fra Den islamske staten

Sju personer er arrestert for planlegging av terrorangrep i området rundt Nasaret. Ifølge israelsk etterretning har terrorcellen tilknytning til IS.

Skjermdump fra Times of Israel.

Etterretningstjenesten Shin Bet sier at de israelske araberne som utgjorde terrorcellen, hadde kjøpt inn våpen, samlet etterretning og planlagt angrep i nærheten av Nasaret.

Tre personer i Nord-Israel ble arrestert i løpet av august for å ha planlagt angrep i regi av IS.

En fjerde person som allerede er i fengsel og soner en livstidsdom for drap på en israelsk drosjesjåfør, er også tiltalt for å ha blitt med i IS, og for å ha hjulpet de tre med å anskaffe ulovlige våpen.

Tre andre personer er også tiltalt for å ha hjulpet terrorcellen.

 

Første IS-celle i Israel

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er den første IS-cellen som er avdekket i Israel. Israelske sikkerhetsstyrker mener at i overkant av 40 israelske borgere har reist til Syria og Irak for å bli med i IS i løpet av de siste to årene.

Alle de tre som utgjorde terrorcellen er fra byen Yafia i nærheten av Nasaret. De vedgår å være IS-medlemmer, og har tilstått i avhør at de har kjøpt inn våpen, trent på å bruke dem, samlet informasjon om politi- og militæraktivitet i området og planlagt terrorangrep for IS. De tre mennene er 19, 22 og 23 år gamle. Før de ble med i IS, var de aktive i den islamistiske salafistbevegelsen.

 

Planla skyting og brannbomber

Terrorcellen hadde planlagt å utføre et skyteangrep mot en militærbase i Migdal Haemek. De planla også å kaste molotov-coctails på politistasjoner og biler i Migdal Haemek og Nasaret. I tillegg planla de å kaste brannbomber på butikker i området som selger alkohol, fordi dette er forbudt etter islamsk lov.

På telefonen til en av de tre ble det funnet en video med instruksjoner i hvordan man går fram for å skjære over strupen på en ”vantro”.

Arrestasjonene ble offentliggjort torsdag.

Kilde: Times of Israel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

0

Your Cart