Hevdet at Fatah var ansvarlig for terrordrap

Ekteparet Eitam og Naama Henkin ble skutt og drept av palestinske terrorister torsdag 1. oktober. (Foto: Skjermdump fra Channel 2 via Times of Israel)
Ekteparet Eitam og Naama Henkin ble skutt og drept av palestinske terrorister torsdag 1. oktober. (Foto: Skjermdump fra Channel 2 via Times of Israel)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den hittil eneste uttalelsen som er blitt kjent fra det palestinske lederskapet om skyteangrepet på Vestbredden torsdag kveld, er en Facebook-post fra Mahmoud al-Aloul, som er medlem av Fatahs sentralkomité. Han gir sin egen organisasjon direkte ansvar for den dødbringende ugjerningen. Ifølge Palestinian Media Watch skriver han: ”Al-Aqsa Martyrbrigadene, den militante avdelingen av den palestinske nasjonale frigjøringsbevegelsen Fatah, har tatt på seg ansvaret for Itamar-operasjonen som ble utført mot bosettere og som medførte deres død.”

 

– Med Allahs hjelp

Artikkelen fortsetter under annonsen

Times of Israel skriver at en av samarbeidsgruppene til al-Aqsa Martyrbrigadene, som kaller seg Abdel Qader al-Husseini Brigadene, har kunngjort at det var de som utførte dobbeltdrapet. Terrorgruppen kom fredag med en uttalelse om at det var deres menn som åpnet ild mot bilen til det jødiske ekteparet Eitam og Naama Henkin torsdag kveld. Ekteparet i 30-årene var på vei hjemover med fire små barn i baksetet. Barna kom uskadd fra angrepet, men begge foreldrene ble drept av en mengde skudd i overkroppen.

Abdel Qader al-Husseini Brigadene uttaler at ”med Allahs hjelp og i overensstemmelse med vårt folks rett til motstandskamp og vår plikt til hellig jihad, utførte våre styrker torsdag kveld en nødvendig handling da de skjøt mot en bil med okkuperende bosettere som var på vei fra bosetningen Itamar.”

 

– Øredøvende stillhet fra Abbas

Det israelske forsvaret har innkalt fire ekstra bataljoner til Vestbredden i forbindelse med letingen etter de skyldige.

– De ville palestinske oppfordringene til vold fører til slike terrorhandlinger og drap som vi har sett denne kvelden, uttaler statsminister Benjamin Netanyahu.

Han legger til at han vil konsultere forsvarsminister Moshe Ya’alon om hvordan drapsmennene kan oppspores.

Netanyahu påpeker at verken Abbas eller andre ledere fra de palestinske selvstyremyndighetene har kommet med noen uttalelse om dobbeltdrapet.

– Jeg har ikke hørt noen fordømmelse fra de palestinske selvstyremyndighetene om drapene på Naama og Eitam Henkin, sier Netanyahu.

– Da det grusomme og ganske unike drapet på en arabisk familie i Kfar Duma skjedde, kom jeg og hele det israelske lederskapet umiddelbart med en sterk fordømmelse av ugjerningen, minner han om.

– Jeg dro til sykehuset. Vi tilbød alle mulige former for hjelp. Sammenlign det med denne øredøvende stillheten. Unnskyld uttrykket, men det er en øredøvende stillhet, sier statsministeren.

 

Ti tusen i begravelsen

Fredag ble ekteparet begravet i Jerusalem. En folkemengde på ti tusen var til stede, og blant gjestene var president Reuven Rivlin.

– Vi står overfor en brutal terrorbølge, og dere er i frontlinjen og betaler en høy pris, sa Rivlin henvendt til bosetterne som var til stede.

– Vi har aldri latt terrortrusselen stanse oss fra å bygge, og vi vil aldri la terroren få stanse avgjørelser om å bygge, sa presidenten ifølge Jerusalem Post.

 

Oppdatering 6.10.: Hamas sto bak terrorangrepet

En terrorcelle fra Hamas er pågrepet for å ha stått bak terrorangrepet, ifølge Jerusalem Post. Verken Mahmoud Abbas eller andre fra de palestinske selvstyremyndighetene kom med noen dementering av påstandene til sentralstyremedlemmet sitt i mellomtiden. De har heller ikke kommet med noen fordømmelse av ugjerningen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag