Israel åpner adgang til gamlebyen

Det kan bli ny stengning dersom palestinsk vold fortsetter.
Klippedomen på Tempelplassen i Jerusalem. (Foto: flickr.com)
Klippedomen på Tempelplassen i Jerusalem. (Foto: flickr.com)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Tirsdag varsler israelsk politi at adgangsbegrensningen til gamlebyen i Jerusalem er opphevet. Etter terrorangrepet i gamlebyen lørdag kveld, innførte politiet adgangsforbud for palestinere som ikke bor eller arbeider i gamlebyen.

– Vi har vedtatt å returnere til det normale, med ingen begrensninger i adgang [for dem som ønsker å be i de muslimske helligdommene på Tempelplassen], sier Luba Samri, talskvinne for israelsk politi. Hun påpeker at vedtaket kan omgjøres dersom sikkerhetssituasjonen igjen krever det.

Fire israelere ble drept i terror torsdag og lørdag. Tre palestinske tenåringer er drept i konfrontasjon med israelske styrker på Vestbredden søndag og mandag.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelAbbas velger fortsatt sikkerhetssamarbeid
Neste artikkelHamas-celle pågrepet for terrordrap
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise