Vil montere kameraer langs alle veier på Vestbredden

– Vi vil overvinne denne terrorbølgen slik vi også har overvunnet tidligere terrorbølger, sier Netanyahu.

Tirsdag besøkte Netanyahu åstedet for dobbeldrapet på ekteparet Henkin torsdag 1. oktober. (Foto: GPO)
Tirsdag besøkte Netanyahu åstedet for dobbeldrapet på ekteparet Henkin torsdag 1. oktober. (Foto: GPO)

Israels statsminister Benjamin Netanyahu besøkte tirsdag åstedet der ekteparet Eitam og Naama Henkin ble drept torsdag 1. oktober av Hamas-terrorister. Overfor pressen kommenterte han den politiske kritikken han har fått om at regjeringen hans ikke går kraftig nok til verks i bekjempelsen av den pågående uroen.

– Her er det ingen tvil om at vi må gi forsvaret bred støtte, og alle vet det, inkludert de som hevder det motsatte, sa Netanyahu ifølge Times of Israel.

Kvelden i forveien protesterte 2.000 demonstranter foran statsministerboligen i Jerusalem på at de ikke mener myndighetene gjør nok i kampen mot terroren.

 

Trafikk-kameraer skal øke sikkerheten

Under besøket på Vestbredden bekjentgjorde Netanyahu ett nytt og konkret grep: Regjeringen vil at det skal installeres overvåkningskameraer langs alle israelske veier på Vestbredden, som skal støttes av ytterligere overvåkning av trafikken fra luften, og kontrolleres av forsvarets kommandosentraler. Sikkerheten langs veinettet anses for å være hovedutfordringen i den nåværende situasjonen.

 

Terror-vitner stilles til ansvar

Han forsikret om at alle som har vært involvert i de siste dagenes terrorangrep vil bli stilt til ansvar. Under terrorangrepet i Jerusalem lørdag, der to menn ble drept, en kvinne hardt skadet og en toåring ble skutt i et bein, har det vært rapportert om butikkeiere på stedet som nektet å hjelpe ofrene i sikkerhet.

– Jeg har bedt om at butikkene deres skal bli stengt, og at de skal bli stilt til ansvar, sa Netanyahu, ifølge Jerusalem Post.

Han gjentok enda en gang at Israel ikke har noen intensjon om å forandre status quo på Tempelhøyden, og at myndighetene ikke planlegger verken å rive moskeer eller å bygge noe nytt tempel, slik rykter spredt av palestinske oppviglere vil ha det til.

Forrige artikkelHamas-celle pågrepet for terrordrap
Neste artikkelSeks politimenn skadet under opptøyer i Jaffa
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/