Israelsk tenåring knivstakk fire arabere

En israelsk tenåring gikk fredag morgen til knivangrep mot fire arabere i den sør-israelske byen Dimona. Terroristen har kriminell bakgrunn og psykiatriske problemer. Israels statsminister fordømmer angrepet.

Åstedet for en av de fire knivstikkingene en israelsk 17-åring utførte i Dimona fredag morgen. (Foto: Politiet i Dimona)

Tre palestinske menn og en israelsk beduin ble skadet i terrorangrepet, ifølge Times of Israel og Ynetnews.com. To av ofrene ble alvorlig skadet, mens de to andre slapp fra angrepet med lettere skader, ifølge politiet og Magen David Adom. Tre av de skadde er fraktet til sykehus i den nærliggende byen Beersheba. Ett av ofrene er i 20-årsalderen, ett er 42 år gammel og de to andre er i 50-årene, ifølge ambulansepersonellet.

Den 17 år gamle angriperen knivstakk først en mann på et kjøpesenter, og beveget seg deretter videre til en lokal skole, der han knivstakk ytterligere tre personer. Etter dette ble han overmannet av folk på stedet og pågrepet da politiet ankom.

 

Kriminell og psykiatrisk belastet

Politiet omtaler angrepet som ”nasjonalistisk”, og antyder med det at motivet var å gjengjelde den senere tidens bølge av angrep mot israelske jøder. Onsdag og torsdag var det fire knivangrep av palestinere hver av dagene.

Gjerningsmannen har kriminell bakgrunn og psykiatriske problemer. Han har tilstått knivstikkingen, og sier han mener at ”alle arabere er terrorister”.

Dimonas ordfører Benny Biton opplyser at tre av ofrene var ansatte i kommunen. I en uttalelse til pressen uttrykker han sorg over angrepet, og oppfordrer alle byens innbyggere til å bevare roen.

 

Netanyahu fordømmer angrepet

Israels statsminister Benjmain Netanyahu fordømmer angrepet i Dimona på det sterkeste, ifølge Jerusalem Post.

– Israel er en stat med lov og orden, sa han, og lovet å ”stille til ansvar enhver som bruker vold og bryter loven på hvilken som helst side”.

 

Anti-arabiske ekstremister

En del steder har retorikken mot arabere og palestinere tilspisset seg etter hvert som terrorbølgen har eskalert. Jødiske ekstremister gjennomførte protestdemonstrasjoner flere steder i Israel torsdag. På kvelden marsjerte tilhengere av den anti-arabiske grupperingen Lehava, sammen med en gjeng høyreekstreme fotballfans, til Gamlebyen i Jerusalem, mens de ropte slagordene ”død over araberne” og ”Muhammed er død”. De skal ha oppført seg truende mot arabere langs veien og angrepet flere tv-team. Sju personer, inkludert lederen for Lehava, ble arrestert og holdt fengslet over natten.

Lignende opptøyer foregikk i Afula, som tidligere på dagen var åsted for et knivangrep mot en israelsk soldat, og i kystbyen Netanya. I Netanya skal en araber ha blitt angrepet og banket opp.

Forrige artikkelNetanyahu: – Nye skritt for å bekjempe terroren
Neste artikkelPalestinere knivstakk israelsk tenåring og politimann
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/