Israelsk tenåring knivstakk fire arabere

Åstedet for en av de fire knivstikkingene en israelsk 17-åring utførte i Dimona fredag morgen. (Foto: Politiet i Dimona)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Tre palestinske menn og en israelsk beduin ble skadet i terrorangrepet, ifølge Times of Israel og Ynetnews.com. To av ofrene ble alvorlig skadet, mens de to andre slapp fra angrepet med lettere skader, ifølge politiet og Magen David Adom. Tre av de skadde er fraktet til sykehus i den nærliggende byen Beersheba. Ett av ofrene er i 20-årsalderen, ett er 42 år gammel og de to andre er i 50-årene, ifølge ambulansepersonellet.

Den 17 år gamle angriperen knivstakk først en mann på et kjøpesenter, og beveget seg deretter videre til en lokal skole, der han knivstakk ytterligere tre personer. Etter dette ble han overmannet av folk på stedet og pågrepet da politiet ankom.

 

Kriminell og psykiatrisk belastet

Politiet omtaler angrepet som ”nasjonalistisk”, og antyder med det at motivet var å gjengjelde den senere tidens bølge av angrep mot israelske jøder. Onsdag og torsdag var det fire knivangrep av palestinere hver av dagene.

Gjerningsmannen har kriminell bakgrunn og psykiatriske problemer. Han har tilstått knivstikkingen, og sier han mener at ”alle arabere er terrorister”.

Dimonas ordfører Benny Biton opplyser at tre av ofrene var ansatte i kommunen. I en uttalelse til pressen uttrykker han sorg over angrepet, og oppfordrer alle byens innbyggere til å bevare roen.

 

Netanyahu fordømmer angrepet

Israels statsminister Benjmain Netanyahu fordømmer angrepet i Dimona på det sterkeste, ifølge Jerusalem Post.

– Israel er en stat med lov og orden, sa han, og lovet å ”stille til ansvar enhver som bruker vold og bryter loven på hvilken som helst side”.

 

Anti-arabiske ekstremister

En del steder har retorikken mot arabere og palestinere tilspisset seg etter hvert som terrorbølgen har eskalert. Jødiske ekstremister gjennomførte protestdemonstrasjoner flere steder i Israel torsdag. På kvelden marsjerte tilhengere av den anti-arabiske grupperingen Lehava, sammen med en gjeng høyreekstreme fotballfans, til Gamlebyen i Jerusalem, mens de ropte slagordene ”død over araberne” og ”Muhammed er død”. De skal ha oppført seg truende mot arabere langs veien og angrepet flere tv-team. Sju personer, inkludert lederen for Lehava, ble arrestert og holdt fengslet over natten.

Lignende opptøyer foregikk i Afula, som tidligere på dagen var åsted for et knivangrep mot en israelsk soldat, og i kystbyen Netanya. I Netanya skal en araber ha blitt angrepet og banket opp.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag