FN-ansatt: – Måtte Allah tilgi steinkasterne

Bil som ble kastet steiner på 20. september 2015. (Illustrasjonsfoto: Privat via Times of Israel)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Mounir Kleibo, som er leder for FN-organisasjonen ILO (International Labor Organisation) i de palestinsk-kontrollerte områdene, ble alvorlig skadet i kjeven under et steinkasterangrep fredag. Bilen til Kleibo ble bombardert med steiner langs veien i Øst-Jerusalem, og Kleibo ble skadet i kjeven, ifølge Times of Israel.

Etter angrepet har Kleibo ikke gått ut med noen fordømmelse. I stedet skriver han på Facebook fra sykehussengen på Hadassah-sykehuset i Jerusalem: ”Måtte Allah tilgi dem som kastet steiner i kveld.”

Ifølge det hebraiske nettstedet NRG har Kleibos Facebook-profil båret preg av å være sterkt pro-palestinsk, til tross for stillingen hans i FN. På den tiden da steinkasterangrepet skjedde, var forsidebildet på Facebook-profilen et bilde av al-Aqsa moskeen på Tempelhøyden i Gamlebyen i Jerusalem. Profilbildet hans var teksten ”Shuhada” (martyrdom) på svart bakgrunn. I en av sine tidligere poster uttrykte FN-representanten at han ”sørger over martyrene”. Flere endringer er gjort på Facebook-profilen etter at denne saken ble kjent.

Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs koordinator for utviklingsarbeid og humanitær hjelp i ”de okkuperte palestinske områdene”, Robert Piper, fordømmer angrepet på ”et tydelig merket FN-kjøretøy langs vei nummer 50 i Øst-Jerusalem, der en av FNs seniorrepresentanter ble alvorlig skadet”.

En kilde i det israelske utenriksdepartementet sier til NRG at det er ”beklagelig at ikke FN tydelig fordømmer alle palestinske steinkastere”, og at ”det er enda mer beklagelig at en FN-representant som selv har vært offer for en slik handling, fortsetter med å hylle den på Facebook-profilen sin.”Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag