FN-ansatt: – Måtte Allah tilgi steinkasterne

Lederen for en av FNs organisasjoner i de palestinske områdene ble alvorlig skadet i steinkasterangrep fredag. Men han kommer ikke med noen fordømmelse av angrepet.

Bil som ble kastet steiner på 20. september 2015. (Illustrasjonsfoto: Privat via Times of Israel)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Mounir Kleibo, som er leder for FN-organisasjonen ILO (International Labor Organisation) i de palestinsk-kontrollerte områdene, ble alvorlig skadet i kjeven under et steinkasterangrep fredag. Bilen til Kleibo ble bombardert med steiner langs veien i Øst-Jerusalem, og Kleibo ble skadet i kjeven, ifølge Times of Israel.

Etter angrepet har Kleibo ikke gått ut med noen fordømmelse. I stedet skriver han på Facebook fra sykehussengen på Hadassah-sykehuset i Jerusalem: ”Måtte Allah tilgi dem som kastet steiner i kveld.”

Ifølge det hebraiske nettstedet NRG har Kleibos Facebook-profil båret preg av å være sterkt pro-palestinsk, til tross for stillingen hans i FN. På den tiden da steinkasterangrepet skjedde, var forsidebildet på Facebook-profilen et bilde av al-Aqsa moskeen på Tempelhøyden i Gamlebyen i Jerusalem. Profilbildet hans var teksten ”Shuhada” (martyrdom) på svart bakgrunn. I en av sine tidligere poster uttrykte FN-representanten at han ”sørger over martyrene”. Flere endringer er gjort på Facebook-profilen etter at denne saken ble kjent.

FNs koordinator for utviklingsarbeid og humanitær hjelp i ”de okkuperte palestinske områdene”, Robert Piper, fordømmer angrepet på ”et tydelig merket FN-kjøretøy langs vei nummer 50 i Øst-Jerusalem, der en av FNs seniorrepresentanter ble alvorlig skadet”.

En kilde i det israelske utenriksdepartementet sier til NRG at det er ”beklagelig at ikke FN tydelig fordømmer alle palestinske steinkastere”, og at ”det er enda mer beklagelig at en FN-representant som selv har vært offer for en slik handling, fortsetter med å hylle den på Facebook-profilen sin.”

Forrige artikkelTveit: – Hamas roser ikke angrep på jøder
Neste artikkelIsrael iverksetter nye tiltak mot terrorbølgen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/