Dagsrevyens tredoble feil

NRK Dagsrevyen gjentok den samme feilen tre ganger.
NRK Dagsrevyens programleder Ingerid Stenvold. (Skjermdump fra NRK Dagsrevyen 14. oktober 2015)
NRK Dagsrevyens programleder Ingerid Stenvold. (Skjermdump fra NRK Dagsrevyen 14. oktober 2015)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

I NRK Dagsrevyen 14. oktober sa programleder Ingerid Stenvold:

“I Israel er flere hundre politifolk plassert ut for å hindre angrep mot sivile. I dag tidlig stengte sikkerhetsstyrker av palestinske bydeler i Øst-Jerusalem.”

I reportasjen gjentok utenriksmedarbeider Sidsel Wold:

“De palestinske delene av Jerusalem ble stengt i dag for å hindre flere tilfeller av knivstikking.”

Og litt senere gjentok Wold:

“Om det hjelper å stenge av palestinske nabolag for å få slutt på opprøret, nå i form av knivstikking, er det uenighet om, også blant israelere.”

Selv om påstanden om stengningen ble gjentatt tre ganger, er den ikke korrekt.

Onsdag 14. oktober satte israelske sikkerhetsstyrker opp kontrollposter ved innfartsårene til enkelte palestinske bydeler av Øst-Jerusalem, skriver den venstreorienterte avisen Ha’aretz. Etter kontroll kunne palestinere bevege seg fritt videre fram og tilbake. Kontrollpostene var ikke en stengning av disse trafikkårene.

Men det var også mange veier som det ikke ble satt opp kontrollpost på, påpeker journalist Amos Harel. “For hver vei som er blokkert er det mange omkjøringer som en terrorist kan ta for å nå Gamlebyen eller Vest-Jerusalem.”

– Å bruke uttrykket “stengning” kan minne folk om IDFs tiltak på Vestbredden under den andre intifada. Men det er ikke situasjonen på Vestbredden, skriver Harel.

Dette føyer seg inn i rekken av en lang rekke feil i Dagsrevyens dekning av Israel.

Israelernes kontrollposter ble framstilt av NRK som “kollektiv avstraffelse”, både fra en palestiner og en israeler. En stemme som kunne forklare hvordan et slikt tiltak kan redde liv, og ikke er mer kollektiv avstraffelse enn sikkerhetskontrollen på en flyplass, ble det ikke funnet plass til.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise