– Sannheten om palestinernes besettelse for blod

- Drapsbølgen av jøder med kniv er psykotisk og ondskap. Å kalle det noe annet er å unnskylde det og være en medløper, mener Bret Stephens.
14. oktober angrep en ung palestiner en 70 år gammel israelsk kvinne med kniv like ved sentralbuss-stasjonen i Jerusalem. - Det er ondskap, skriver Bret Stephens. (Foto: Flash90)
14. oktober angrep en ung palestiner en 70 år gammel israelsk kvinne med kniv like ved sentralbuss-stasjonen i Jerusalem. - Det er ondskap, skriver Bret Stephens. (Foto: Flash90)

Mandag 12. oktober publiserte den amerikanske storavisen The Wall Street Journal en kommentarartikkel skrevet av Bret Stephens: «Palestine: The Psychology Stage – The truth about why Palestinians have been seized by their present blood lust.

Bret Stephens er en anerkjent amerikansk journalist som vant Pulitzer-prisen i 2013 i kategorien Kommentarer. Han har en fast spalte i avisen der han kommenterer utenriks-saker i tillegg til å ha ansvar for lederartiklene i de europeiske og asiatiske utgavene.

Stephens innleder med å vise til flere eksempler på nyhetssaker fra Israel som har blitt publisert i vestlige medier de siste ukene der overskriftene gir inntrykket at det er den israelske volden som dreper en masse mennesker. En av dem går slik: «To palestinske tenåringer skutt av israelsk politi.»

– Les videre, og du vil trolig få en viss følelse av hvem – ifølge de vestlige mediene – som utfører denne «volden», skriver han.

Å fokusere på israelsk voldsbruk til tross for palestinske terroristers to uker lange terrorkampanje mot israelske sivile er blitt vanlig i vestlige mediers nyhetsrapportering. Det var en gruppe menn fra den palestinske terrororganisasjonen Hamas som startet angrepene ved å skyte og drepe et israelsk ektepar som kjørte i en bil sammen med sine fire barn, påpeker Stephens. To dager senere ble to israelske menn drept med kniv i Gamlebyen i Jerusalem av en palestinsk tenåring og noen timer etterpå ble en 15 år gammel israelsk gutt knivstukket i brystet og ryggen av en kniv-veivende palestiner. Angriperen ble deretter skutt og drept. Han nevner flere andre grufulle angrep på israelske sivile utført av palestinske terrorister.

Stephens skriver videre at de vestlige nyhetsmediene har falt inn i samme gamle mønstre. De forklarer volden med at palestinerne er frustrert over manglende resultater fra fredsprosessen, men overser at palestinernes president Mahmoud Abbas nettopp avlyste Oslo-avtalen (i FNs generalforsamling).

Mediene skriver også at israelske politikere vil tillate jøder å be på Tempelhøyden, til tross for at Israels statsminister Benjamin Netanyahu benekter dette og har lagt ned forbud mot at israelske politikere besøker stedet. I tillegg kommer mediene også drassende med det utslitte uttrykket om «voldspiralen».

Stephens påpeker at mediene unnlater å rapporterer hva de palestinske lederne sier. Han gjengir følgende fra en tale Abbas holdt forrige måned: «Vi vil ikke tillate jødene med deres skitne føtter å besudle vår moske Al-Aqsa. Vi velsigner hver eneste dråpe blod … som har blitt utgytt for Allah. Vi velsigner hver dråpe blod som har blitt utgytt for Jerusalem, som er rent og ekte blod. Blod utgytt for Allah, dersom Allah vil.»

Han viser også til de muslimske religiøse ledernes oppvigleri. En imam i Gaza holdt sist fredag en tale der han skrek ut: «Mine brødre på Vestbredden: Stikk!» samtidig som han veivet med en kniv.

Ville mediene rapportere annerledes dersom for eksempel en hvit prest i Sør-Carolina holdt en lignende preken om svarte amerikanere mens han veivet med kniv? Ville mediene i så fall servere den samme type «balansert journalistikk» som er standard når det gjelder israelere og palestinere, med lange bortforklaringer og implisitt rettferdiggjøring av prestens klager om at landet hans har blitt stjålet fra ham?

Han stiller også spørsmål ved journalistenes trang til å bruke «falsk matematikk» når de sammenligner palestinske og israelske tapstall, som om det skulle være en måte å måle partenes moralske grunnlag på. Et høyere antall døde palestinere ser ut til å bety større israelsk skyld. Han spør retorisk: «Kanskje bør israelske nødetater slutte å behandle israelske offer for knivstikking for å balansere tallene?»

– Det viktigste spørsmålet er hvorfor så mange palestinere nå har blitt rammet av et slikt sterkt begjær etter å spille blod, skriver han. Er det en felles psykose der det å stikke en kniv i nakken til jødiske kvinner, barn, soldater og sivile blir ansett å være en religiøs og patriotisk forpliktelse som gir moralsk oppfyllelse? Kan det skyldes stillstanden i fredsprosessen eller økonomien?

– Vær så snill! Det er på tide å stoppe med å gi palestinerne unnskyldninger som de ikke gidder eller bryr seg med å komme på selv, skriver han.

– I dagens Israel er palestinerne midt i en kampanje som går ut på å stikke jøder til døde med kniv, en om gangen. Dette er psykotisk og ondskapsfullt. Å kalle det noe annet er å unnskylde det, og å være en medhjelper, avslutter han.

Relatert artikkel: 6 av 10 palestinere støtter væpnet intifada

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise