Terrorangrep i Beersheba søndag kveld – én drept og elleve såret

Fra åstedet for terrorangrepet i Beersheba 18. oktober 2015. (Foto: Meir Even Haim, Flash90)
Fra åstedet for terrorangrepet i Beersheba 18. oktober 2015. (Foto: Meir Even Haim, Flash90)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Angrepet fant sted inne på den sentrale busstasjonen rundt kl. 19:30 israelsk tid.

Yedioth Aharonoth skriver at terroristen er en palestinsk mann som først var bevæpnet med kniv som han brukte til å stikke en kvinne i magen. Hun rakk å spraye ham med tåregass før hun kom seg unna og berget dermed livet.

Deretter angrep terroristen en mannlig soldat som han klarte å røske til seg M-16-geværet fra. Etter å ha skutt soldaten startet han å skyte vilt rundt på de flere hundre reisende inne på busstasjonen. Soldaten døde senere av skadene han fikk

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sikkerhetstyrker skjøt tilbake og greide til slutt å nøytralisere terroristen. Ifølge Soroka medisinske senter har de fått inn en livløs person og elleve sårede.

Sikkerhetstyrkene trodde først at det var to angripere. I konfrontasjonen som oppstod ble en asylsøker fra Eritrea skutt og alvorlig såret av sikkerhetspersonell, da de ved en feil trodde han også var terrorist. Mannen fra Eritrea ble også angrepet av en mob som trodde han hadde deltatt i angrepet. Mannen døde senere av skadene. Mandag 19. oktober melder israelske medier at en israelsk beduin stod bak terrorangrepet.

I24news skriver at politiet har funnet en kniv, en pistol og ammunisjon i terroristens bag.

Etterforskere forsøker nå å finne ut hvordan terroristen klarte å komme seg inn på stasjonen med våpen uten å bli stoppet av sikkerhetsvakter ved inngangene.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag