Fire israelske soldater skadet i nytt bilangrep i kveld

I dagens fjerde større angrep ble fire soldater skadet.

Fra åstedet for kveldens bilangrep (Foto: Gush Etzion Regional Council via Jerusalem Post)
Fra åstedet for kveldens bilangrep (Foto: Gush Etzion Regional Council via Jerusalem Post)

Israelske medier melder i kveld om et nytt terrorangrep utført med et kjøretøy, denne gangen like ved den arabiske landsbyen Beit Omar som ligger sør for Betlehem.

Ifølge meldingene skal fire soldater i 20-årene være skadet, en kritisk med hodeskade og tre lettere skadet, etter at de ble påkjørt, sannsynligvis med hensikt, av et kjøretøy kjørt av en palestiner. Det er uklart om det var en personbil eller et tyngre kjøretøy som ble brukt i angrepet.

Kort tid før angrepet skal de fire soldatene ha vært i en bil som ble utsatt for steinkasting. Da de stoppet bilen og gikk ut av den, ble de ifølge Jerusalem Post påkjørt av et kjøretøy i noe som trolig har vært et koordinert og planlagt angrep.

Ifølge Times of Israel skal ambulansepersonell fra Magen David Adom som kom til stedet også ha blitt bombardert med steiner av palestinere i et forsøk på å hindre at de skadde fikk førstehjelp.

Soldatene ble etter hvert evakuert til Hadassah Ein Kerem sykehus i Jerusalem der de nå får behandling.

Terroristen som utførte angrepet ble skutt og er alvorlig skadet. Han får behandling på Shaare Zedek sykehus i Jerusalem.

I en annen sak skal israelsk politi ha funnet eksplosiver i en bil som ble stanset like ved Maaleh Adumim øst for Jerusalem. De to palestinere som kjørte bilen, ble arrestert. Det melder I24news.

Forrige artikkelIsraelsk kvinnelig soldat alvorlig såret i knivangrep
Neste artikkelTo palestinere gikk til angrep med kniv i Beit Shemesh
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016.