Tenåringsjentes knivangrep ble stanset av IDF

En 15 år gammel jente væpnet med kniv ble stanset utenfor den israelske bosetningen Yitzhar.

Bosetningen Yitzhar. (Foto: Menachem Brody)
Bosetningen Yitzhar. (Foto: Menachem Brody)

Tidlig onsdag morgen ble en palestinsk jente på 15 år forhindret fra å utføre et nytt terrorangrep med kniv mot israelere. Angriperen forsøkte å snike seg inn i den jødiske landsbyen Yitzhar som ligger i nærheten av Nablus på Vestbredden, skriver Yedioth Aharonoth.

Tenåringsterroristen ble oppdaget av soldater fra IDF. Etter å ha skutt og såret angriperen, ga de israelske soldatene henne førstehjelp før hun ble sendt til sykehus for behandling.

Israelske soldater rykket ut etter å ha fått melding om en mistenkelig person. Den lokale vaktstyrken ble også aktivert og innbyggerne i Yitzhar fikk ordre om å holde seg innendørs.

Leder av regionrådet i Samaria, Yossi Dagan, ser på angrepsforsøket som en opptrapping.

– Det er lenge siden det har vært infiltrasjoner av denne typen i lokale landsbyer her i Samaria, sier han til israelske journalister.

Forrige artikkelVelkommen til europeisk Israel-konferanse i Sandvika
Neste artikkelIsraelsk kvinnelig soldat alvorlig såret i knivangrep
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.