Familie på fem angrepet med brannbombe

Alle familiemedlemmene ble skadet da palestinske terrorister kastet en brannbombe på bilen deres langs en vei på Vestbredden. Den yngste av de tre barna er en fire år gammel jente.
Barnesetet til den fire år gamle jenta i bilen som ble brannbombet, er utbrent etter angrepet. (Foto: IDF / Twitter)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Litt etter klokken 17 fredag ettermiddag kastet palestinske terrorister en molotov-coctail på en israelsk bil som kjørte langs vei nr. 60 på Vestbredden. Angrepet skjedde i nærheten av en kontrollpost utenfor den jødiske byen Beit El. I bilen satt en familie på fem. Både faren, moren, sønnen og de to døtrene ble brannskadet. Den yngste datteren er fire år gammel.

Fireåringen er moderat skadet av forbrenninger på overkroppen. De andre fire er lettere skadet av forbrenninger på armer og bein, ifølge Magen David Adom. Alle fem er blitt fraktet til Hadassah-sykehuset.

 

Opptøyer på Vestbredden

I ettermiddagstimene etter at tiden for fredagsbønnen var over i moskeene, var det opptøyer og voldelige sammenstøt mellom palestinere og israelske styrker flere steder på Vestbredden, blant annet i Hebron, Beit Ummar, Tulkarem, Ramallah og Betlehem. Palestinske demonstranter kastet steiner og rullet brennende bildekk mot sikkerhetsstyrker. I Beit El ble en grensepolitimann lettere skadet. I Hebron ble to palestinere skutt og skadet.

I Jerusalem var i dag aldersrestriksjonene opphevet for muslimer som ville besøke Tempelhøyden. Fredagsbønnen på Tempelhøyden forløp uten dramatikk. 30.000 muslimer deltok.

 

Sammenstøt ved Gaza-grensen

Flere steder langs Gaza-grensen var det også opptøyer i dag. Nord på Gaza-stripen kastet noen titalls ungdommer steiner på grensestasjonen Erez. Ved grensegjerdet utenfor Khan Younis lenger sør kastet ungdommer steiner og rullet brennende bildekk mot grensegjerdet. De siste ukene har det vært en rekke tilfeller av slike opptøyer, der voldelige demonstranter har forsøkt å bryte gjennom grensegjerdet og ta seg inn i Israel. En palestinsk mann som ble skadet av israelske styrker under sammenstøt i forrige uke døde i dag på Shifa-sykehuset. Flere skal ha blitt skadet under sammenstøt i dag også. Antallet skadde varierer fra fem til 18 ifølge ulike palestinske kilder.

 

Knivangrep

I den jødiske bydelen Nof Zion i Øst-Jerusalem ble et potensielt knivangrep avverget fredag formiddag. Grensepolitiet pågrep en 21 år gammel palestiner fra bydelen Jabel Mukaber. Han hadde en kniv gjemt i jakkeermet da han ble pågrepet. Han ble stanset etter at lokale innbyggere oppfattet oppførselen hans mistenkelig.

Tidlig fredag morgen gikk en 16 år gammel palestiner fra Hebron-området til angrep med kniv på en israelsk soldat. Angrepet skjedde ved en kontrollpost i bosetningsblokken Gush Etzion på Vestbredden. Soldaten er en 20 år gammel israelsk beduin. Han ble lettere skadet i overkroppen, og er innlagt på Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem. Gjerningsmannen ble skutt og er skadet.

 

Kilder: Times of Israel og Ynetnews.com.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise