Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Israelsk 19-åring alvorlig skadet i knivangrep

En israeler kjempet for livet etter et terrorangrep i Gamlebyen. Dette bildet er fra et annet terrorangrep. (Foto: Flash90)
Palestiner gikk til angrep utenfor Hebron mandag morgen.

En israelsk mannlig soldat på 19 år er alvorlig skadet etter at han ble knivstukket flere steder på kroppen i et angrep mandag morgen. Angrepet skjedde ved en avkjørsel mot den palestinske landsbyen Beit Einun, like ved den jødiske bosetningen Kiryat Arba, som ligger i nærheten av Hebron på Vestbredden. 19-åringen fikk livreddende behandling på stedet, og ble fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem hvor han ble operert mandag formiddag.

Den palestinske gjerningsmannen ble skutt og drept på stedet av israelske styrker, ifølge Times of Israel, Jerusalem Post og Ynetnews.com.

Senere på dagen forsøkte en palestinsk mann å knivstikke en israelsk soldat i nærheten av Patriarkenes grav i Hebron. Han stakk kniven i soldatens skuddsikre vest, og knivbladet nådde ikke gjennom vesten. Angriperen ble skutt av sikkerhetsstyrkene og døde av skadene etter kort tid.

Søndag begikk tre palestinere hvert sitt knivangrep mot israelere på Vestbredden. Til sammen ble to israelere skadet, og en gjerningsmann ble skutt og drept av israelske styrker.

En 26 år gammel palestiner fra Nablus-området knivstakk søndag kveld en 25 år gammel israelsk mann ved inngangen til byen Ariel. Offeret ble alvorlig skadet, men tilstanden er stabil ifølge Magen David Adom. Gjerningsmannen er pågrepet.

En 17 år gammel palestinsk jente trakk kniv og gikk til angrep mot israelsk politi ved Patriarkenes hule utenfor Hebron. Hun ble skutt og drept av politiet.

I bosetningsblokken Gush Etzion gikk en palestinsk terrorist til knivangrep søndag morgen. En sivil israeler stanset bilen og gikk ut av den etter at palestinere hadde kastet steiner på den. Da han gikk ut, ble han knivstukket og moderat skadet. Angrepet skjedde i nærheten av bosetningen Metzad.

Flere angrepsforsøk skal ha blitt avverget av israelske sikkerhetsstyrker i løpet av helgen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart