Israelsk 19-åring alvorlig skadet i knivangrep

Palestiner gikk til angrep utenfor Hebron mandag morgen.

En israeler kjempet for livet etter et terrorangrep i Gamlebyen. Dette bildet er fra et annet terrorangrep. (Foto: Flash90)

En israelsk mannlig soldat på 19 år er alvorlig skadet etter at han ble knivstukket flere steder på kroppen i et angrep mandag morgen. Angrepet skjedde ved en avkjørsel mot den palestinske landsbyen Beit Einun, like ved den jødiske bosetningen Kiryat Arba, som ligger i nærheten av Hebron på Vestbredden. 19-åringen fikk livreddende behandling på stedet, og ble fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem hvor han ble operert mandag formiddag.

Den palestinske gjerningsmannen ble skutt og drept på stedet av israelske styrker, ifølge Times of Israel, Jerusalem Post og Ynetnews.com.

Senere på dagen forsøkte en palestinsk mann å knivstikke en israelsk soldat i nærheten av Patriarkenes grav i Hebron. Han stakk kniven i soldatens skuddsikre vest, og knivbladet nådde ikke gjennom vesten. Angriperen ble skutt av sikkerhetsstyrkene og døde av skadene etter kort tid.

Søndag begikk tre palestinere hvert sitt knivangrep mot israelere på Vestbredden. Til sammen ble to israelere skadet, og en gjerningsmann ble skutt og drept av israelske styrker.

En 26 år gammel palestiner fra Nablus-området knivstakk søndag kveld en 25 år gammel israelsk mann ved inngangen til byen Ariel. Offeret ble alvorlig skadet, men tilstanden er stabil ifølge Magen David Adom. Gjerningsmannen er pågrepet.

En 17 år gammel palestinsk jente trakk kniv og gikk til angrep mot israelsk politi ved Patriarkenes hule utenfor Hebron. Hun ble skutt og drept av politiet.

I bosetningsblokken Gush Etzion gikk en palestinsk terrorist til knivangrep søndag morgen. En sivil israeler stanset bilen og gikk ut av den etter at palestinere hadde kastet steiner på den. Da han gikk ut, ble han knivstukket og moderat skadet. Angrepet skjedde i nærheten av bosetningen Metzad.

Flere angrepsforsøk skal ha blitt avverget av israelske sikkerhetsstyrker i løpet av helgen.

Forrige artikkelIS truer Israel på hebraisk
Neste artikkelStøttemarkering i Tønsberg for Israel og de jødiske terrorofrene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/