Israelsk 19-åring alvorlig skadet i knivangrep

En israeler kjempet for livet etter et terrorangrep i Gamlebyen. Dette bildet er fra et annet terrorangrep. (Foto: Flash90)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

En israelsk mannlig soldat på 19 år er alvorlig skadet etter at han ble knivstukket flere steder på kroppen i et angrep mandag morgen. Angrepet skjedde ved en avkjørsel mot den palestinske landsbyen Beit Einun, like ved den jødiske bosetningen Kiryat Arba, som ligger i nærheten av Hebron på Vestbredden. 19-åringen fikk livreddende behandling på stedet, og ble fraktet til Sha’are Zedek-sykehuset i Jerusalem hvor han ble operert mandag formiddag.

Den palestinske gjerningsmannen ble skutt og drept på stedet av israelske styrker, ifølge Times of Israel, Jerusalem Post og Ynetnews.com.

Senere på dagen forsøkte en palestinsk mann å knivstikke en israelsk soldat i nærheten av Patriarkenes grav i Hebron. Han stakk kniven i soldatens skuddsikre vest, og knivbladet nådde ikke gjennom vesten. Angriperen ble skutt av sikkerhetsstyrkene og døde av skadene etter kort tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag begikk tre palestinere hvert sitt knivangrep mot israelere på Vestbredden. Til sammen ble to israelere skadet, og en gjerningsmann ble skutt og drept av israelske styrker.

En 26 år gammel palestiner fra Nablus-området knivstakk søndag kveld en 25 år gammel israelsk mann ved inngangen til byen Ariel. Offeret ble alvorlig skadet, men tilstanden er stabil ifølge Magen David Adom. Gjerningsmannen er pågrepet.

En 17 år gammel palestinsk jente trakk kniv og gikk til angrep mot israelsk politi ved Patriarkenes hule utenfor Hebron. Hun ble skutt og drept av politiet.

I bosetningsblokken Gush Etzion gikk en palestinsk terrorist til knivangrep søndag morgen. En sivil israeler stanset bilen og gikk ut av den etter at palestinere hadde kastet steiner på den. Da han gikk ut, ble han knivstukket og moderat skadet. Angrepet skjedde i nærheten av bosetningen Metzad.

Flere angrepsforsøk skal ha blitt avverget av israelske sikkerhetsstyrker i løpet av helgen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag