Israeler kjemper for livet etter bilterror

En 20 år gammel grensepolitimann er livstruende skadet etter at en palestinsk terrorist kjørte på ham med bil onsdag ettermiddag på Vestbredden.
En alvorlig skadet israelsk grensepolitimann legges i ambulanse etter påkjørsel på Vestbredden onsdag 4. november. (Foto: Magen David Adom)
Åtte omkom i frontkollisjon ved Dødehavet. Dette bildet er fra en annen hendelse. (Illustrasjonsfoto: Magen David Adom)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

En palestiner kjørte bilen sin rett mot mannskaper fra det israelske grensepolitiet ved Halhul-krysset langs vei nr. 60, nord for Hebron. Vei nr. 60 er en av hovedveiene fra nord til sør i Israel, som krysser Vestbredden. Veistrekningen har vært åsted for en rekke av høstens terrorangrep.

En 20 år gammel grensepolitimann fikk omfattende hodeskader, og kjemper for livet, ifølge redningsmannskaper fra Magen David Adom. De forteller til Times of Israel at han var bevisstløs etter påkjørselen, og at han først fikk livreddende behandling på stedet, før han ble innlagt på Hadassah-sykehuset i Jerusalem.

En annen grensepolitimann ble også truffet, og er lettere skadet.

Gjerningsmannen ble skutt og drept av sikkerhetsstyrker på stedet mens han utførte angrepet.

 

Avverget knivangrep ved utsatt kontrollpost

Tirsdag morgen avverget israelske styrker etter alt å dømme et planlagt terrorangrep, da de fant et selvlaget eksplosiv og en kniv under en sikkerhetskontroll av en palestinsk mann de oppfattet som mistenkelig. Han ble kontrollert og pågrepet ved kontrollposten Gilboa ved inngangen til Vestbredden sør for Afula og nord for Jenin.

Etter dette kunngjorde det israelske forsvaret at Gilboa-overgangen vil være stengt inntil videre. Kontrollposten ble åpnet igjen onsdag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har vært flere angrep på denne kontrollposten de siste dagene.

Mandag denne uken forsøkte to palestinere å knivstikke en soldat der.

Lørdag forsøkte en palestinsk tenåring å knivstikke en soldat samme sted.

24. oktober utga en terrorist seg for å være godteriselger da han kom til kontrollposten, for deretter å ta fram en kniv og angripe soldater.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise